AZERI DRONOVIMA UNIŠTILI S-300? Objavili snimke, sručili rakete na jermenski PVO sistem (VIDEO)

Novosti online

17. 10. 2020. u 19:38

AZERBEJDžANSKO Ministarstvo odbrane objavilo je snimke na kojima se navodno vidi trenutak udara azerbejdžanskih snaga na jermenski PVO sistem S-300.

АЗЕРИ ДРОНОВИМА УНИШТИЛИ С-300? Објавили снимке, сручили ракете на јерменски ПВО систем (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos/Printscreen

Ministarstvo ističe da je sistem uništen. Snimci su napravljeni iz drona.

U Bakuu nisu saopštili ni kada je izvršen napad ni gde se nalazio jermenski sistem S-300.

Važno je naglasiti da snimak ne mora nužno biti istinit, pošto Jermeni često koriste drvene makete ili vozila "na naduvavanje" kako bi zavarali trag azerbejdžanskim dronovima.

Snimci koje Azeri objavljuju su takođe gotovo namerno zamućeni, i često se ne prepoznaje šta im je meta.

Podsetimo, borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra, izvrši razmena ratnih zarobljenika tela poginulih i dodatno dogovore konkretne mere primirja. Međutim, već u subotu strane su počele da se međusobno optužuju za narušavanje primirja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)