AZERI DRONOVIMA UNIŠTILI S-300? Objavili snimke, sručili rakete na jermenski PVO sistem (VIDEO)

Novosti online

17. 10. 2020. u 19:38

АЗЕРИ ДРОНОВИМА УНИШТИЛИ С-300? Објавили снимке, сручили ракете на јерменски ПВО систем (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos/Printscreen

AZERBEJDžANSKO Ministarstvo odbrane objavilo je snimke na kojima se navodno vidi trenutak udara azerbejdžanskih snaga na jermenski PVO sistem S-300.

Ministarstvo ističe da je sistem uništen. Snimci su napravljeni iz drona.

U Bakuu nisu saopštili ni kada je izvršen napad ni gde se nalazio jermenski sistem S-300.

Važno je naglasiti da snimak ne mora nužno biti istinit, pošto Jermeni često koriste drvene makete ili vozila "na naduvavanje" kako bi zavarali trag azerbejdžanskim dronovima.

Snimci koje Azeri objavljuju su takođe gotovo namerno zamućeni, i često se ne prepoznaje šta im je meta.

Podsetimo, borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra, izvrši razmena ratnih zarobljenika tela poginulih i dodatno dogovore konkretne mere primirja. Međutim, već u subotu strane su počele da se međusobno optužuju za narušavanje primirja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)