AMERIKANKA JE PROVELA 196 DANA U BOLNICI ZBOG KORONE: Najduže se oporavljala od virusa - dva i po meseca bila na respiratoru

Tanjug

17. 10. 2020. u 13:08

AMERIKANKA Diana Her lečila se u bolnici 196 dana od korona virusa. Ona je jedan od pacijenata koji su se najduže oporavljali od korona virusa.

АМЕРИКАНКА ЈЕ ПРОВЕЛА 196 ДАНА У БОЛНИЦИ ЗБОГ КОРОНЕ: Најдуже се опорављала од вируса - два и по месеца била на респиратору

Foto: EPA

Ova 67-godišnjakinja iz Mičigena izjavila je da joj je virus potpuno promenio život, prenosi NBC Njuz.

Diana i njen 71-godišnji suprug Ken su simptome korona virusa osetili u martu, kada su se vratili sa putovanja iz Kalifornije. Testiranje 31. marta je pokazalo da su zaraženi korona virusom. Ken je imao blage simptome, dok je ona imala temperaturu, kašljala i povraćala.

Smeštena je u bolnicu, gde joj je dijagnostikovan i ishemični kolitis. Lekari su morali da joj odstrane debelo crevo jer joj se zdravstveno stanje znatno pogoršalo.

Bila je na respiratoru dva i po meseca i imala višestruke infekcije, a dijagnostifikovana joj je i sepsa nakon što su joj otkazali bubrezi.

Dva testa do juna su pokazala da je Diana negativna na korona virus, pa je premeštena sa intenzivne nege. U septembru je nakon 196 dana lečenja otpuštena iz bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!