SRBI SVE GLASNIJI U PODRŠCI TRAMPU: U Merilendu i Viskonsinu naši sunarodnici u Sjedinjenim Državama stali uz republikanske kandidate

D. SAVIĆ

13. 10. 2020. u 23:28

DOK tri nedelje uoči izbora predsednik SAD, koji se oporavio do virusa korona, nastavlja kampanju među svojim sledbenicima, predstavnici pokreta "Srbi za Trampa 2020" iz Merilenda i Viskonsina učestvovali su u skupovima podrške republikanskim kandidatima za Kongres, koji se takođe biraju 3. novembra.

СРБИ СВЕ ГЛАСНИЈИ У ПОДРШЦИ ТРАМПУ: У Мериленду и Висконсину наши сународници у Сједињеним Државама стали уз републиканске кандидате

Foto Tviter

Srbi pružaju podršku kongresmenima kako bi republikanci preuzeli Donji dom Kongresa od demokrata.

- Pored našeg primarnog cilja, a to je izbor predsednika Trampa za drugi mandat, vrlo je značajno da se pokret "Srbi za Trampa 2020" afirmiše i napravi jake kontakte na lokalnim nivoima, u distriktima gde živi srpska dijaspora. To je najdirektniji način da utičemo na odluke koje se tiču naše zajednice, kako bi se one prenele i na državni nivo - kaže pokretač inicijative Olga Ravasi i dodaje da je zato važno da na lokalnim skupovima zastupaju srpsko-američko biračko telo.

Pokret "Srbi za Trampa" u Merilendu podržava Kimberli Klacik, republikansku kandidatkinju, koja se kandiduje na poziciju preminulog demokratskog veterana u Kongresu Elajdže Kamingsa. Predstavnica pokreta "Srbi za Trampa 2020" Stefani Lalić Adams je upoznala Klacikovu sa biračkim telom srpskog rasejanja u distriktu i pružila joj punu podršku u ime inicijative na izborima.

- Kim Klacik je bila vrlo zainteresovana za našu kampanju, i zahvalna na podršci - navodi Lalićeva.

Podrška za Kim Klacik

I u Viskonsinu, jednoj od ključnih država za izbore, predstavnici inicijative "Srbi za Trampa 2020" Miroslav Jović, Slaviša Rađen i drugi članovi učestvovali su na "Oktobarfestu", pružajući podršku kongresmenu Brajanu Stejlu za reizbor.

Kampanja "Srbi za Trampa 2020" postala je i zvanično deo "Nacionalne koalicije", koju je formirao Trampov predsednički tim sa onima koji podržavaju njegov reizbor. Kao ranije Grci, Jevreji, Irci, Srbi su, prvi put, stali uz kandidata za Belu kuću.

U međuvremenu, Tramp je, budući da je negativan na kovid 19, nastavio kampanju za izbore na Floridi. Bacivši masku, uveravao je sledbenike da je zdrav i da može da obavlja posao predsednika. Istovremeno, on se obrušio na mentalno zdravlje rivala poručivši da je "demencija" Džoa Bajdena "neprihvatljiva za SAD":

- Bajden nije mogao da se seti imena Mita Romnija (senatora republikanaca). Džo je takođe rekao da se kandiduje za Senat i totalno je zaboravio u kojoj je državi. Džo nikada nije bio jedan od dobrih momaka, tako da je više nego očigledno da je ova njegova demencija sve gora i gora, neprihvatljiva je za SAD - zaključio je Tramp.

KANjE VEST POZIVA NA VERU

Američki reper Kanje Vest, blizak Trampu, koji se i sam kandidovao za predsednika SAD, objavio je prvi predizborni spot u kom je pozvao Amerikance da se okrenu jačanju svoje vere. "Amerika. Šta je njena sudbina? Šta je najbolje za našu naciju? Naše ljude? Pravda? O svemu ovome moramo razmišljati zajedno - kao ljudi. Da bismo razmišljali o svojoj budućnosti, da bismo ispunili svoj san, moramo imati viziju. Mi ćemo kao narod oživeti posvećenost naše nacije veri", rekao je reper.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)