PALI BOSOVI KOZA NOSTRE: U velkoj akciji italijanske policije uhapšeno više od 20 pripadnika ove mafijaške organizacije

Tanjug

13. 10. 2020. u 16:21

ITALIJANSKA policija postigla je veliki uspeh kada je u Palermu uhapsila više od 20 pripadnika mafijaške organizacije "Kosa nostra" počevši od šefova do sitnih lopova i "izvođača ilegalnih radova", piše dnevni list "Hafington Post".

ПАЛИ БОСОВИ КОЗА НОСТРЕ: У велкој акцији италијанске полиције ухапшено више од 20 припадника ове мафијашке организације

Foto: Luca Zennaro/ANSA via AP

Uhapšeni su "kapilarno" kontrolisali deo Palerma koji se zove "Borgo Vekijo".

Optuženi su za iznuđivanje, ubistva, kriminalno udruživanje, rasturanje droge, krađe, provale i slično.

Akcija je pokrenuta nakon što su se vlasnici jednog broja trgovina iz kvarta pobunili, i prijavili policiji mafijaše, jer vise nisu želeli, niti mogli da trpe da plaćaju nametnutu "zaštitu" mafijaškoj porodici Anđela Montija.

Bos Monti bio je u zatvoru unazad tri godine, takođe zbog mafijaškog delovanja, ali je po izlasku preuzeo staru ulogu bosa i nastavio sa kriminalnim poslom.

Mafija je u kvartu Borgo Vekijo kontrolisala ne samo komercijalnu delatnost, već i organizaciju i prisilno ubiranje novca za religiozne manifestacije i muzičke koncerte.

Mafiozi su birali ko će od poznatih pevača napolitanskih pesama učestvovati na koncertima i regilioznim priredbama, kontrolisali su navijače lokalnog fudbalskog tima, a od novca prikupljenog ilegalnium poslovima, između ostalog, pomagali mafijaške porodice čiji su članovi bili u zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu