OVO JE POSLEDNJA ŠANSA ZA JERMENE: Predsednik Alijev uputio ultimatum, evo šta zahteva

Novosti online

09. 10. 2020. u 16:41

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev je izjavio da daje „poslednju šansu“ Jerevanu da se vrati formatu pregovora i povuče vojsku iz Nagorno-Karabaha.

ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊА ШАНСА ЗА ЈЕРМЕНЕ: Председник Алијев упутио ултиматум, ево шта захтева

Foto: Azerbaijani Presidential Press Office via AP

- Danas se vode borbe u svim pravcima, oružane snage Azerbejdžana jačaju svoje položaje. Prisiljavamo okupatora, agresora na mir. Pokazali smo im da i na bojnom polju i za pregovaračkim stolom pobeđujemo mi. Oni su videli našu snagu, našu volju. Nijedna sila nas ne može skrenuti sa našeg pravog puta. Nijedna zemlja ne može uticati na našu volju. Mi im dajemo poslednju šansu, povucite vojsku, vratite se pregovorima, preuzmite obaveze na sebe - rekao je Alijev tokom obraćanja naciji.

On je istakao da se Jerevan mora pridržavati rezolucije Saveta bezbednosti UN o Nagorno-Karabahu.

- Više puta smo govorili da je put spasenja Jermenije – povlačenje trupa. Realizujte rezolucije Saveta bezbednosti UN, mi se nećemo pomiriti sa okupacijom. Više puta sam o tome govorio - rekao je Alijev.

Prema njegovim rečima, ako ministar spoljnih poslova Jermenije na pregovorima u Moskvi izjavi „Nagorno-Karabah je Jermenija“, o pregovorima neće biti ni govora.

- Ako on danas kaže tako nešto, o pregovorima ne može biti ni govora. Ja sam o tome govorio i niko nas neće naterati - naglasio je Alijev.

Prema njegovom mišljenju, sastanak ministara spoljnih poslova Rusije, Azerbejdžana i Jermenije u Moskvi o Nagorno-Karabahu će razjasniti mnoge stvari i trebalo bi da se usvoje osnovni principi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije