TRAMP BIO KRITIČNO: Predsednik SAD dobro, obratio se javnosti iz bolnice

D. I. V.

05. 10. 2020. u 06:47

PREDSEDNIK SAD Donald Tramp oseća se dobro i počeo je da radi u predsedničkim odajama "Valter Rid" bolnice.

ТРАМП БИО КРИТИЧНО: Председник САД добро, обратио се јавности из болнице

Foto AP

Kao terapija prepisani su mu lekovi "remdesivir", "regeneron REGN-COV2" koktel antitela, cink, vitamin D, "pepcid", melatonin i aspirin. Šef Bele kuće tvitom je u nedelju ujutru zahvalio osoblju bolnice na nezi. Ovo je ukratko raport iz Sjedinjenih Država o zdravstvenom stanju predsednika.

Na konferenciji za štampu u subotu pred ponoć lekari na čelu sa dr Šonom Konlijem nisu mogli da prognoziraju kada će napustiti bolnicu. Inače, tokom cele subote i dobrim delom jučerašnjeg dana "pitanje svih pitanja" bilo je da li su tačne spekulacije da je američki predsednik na kiseoniku ili je barem bio na kiseoničkoj terapiji pre leta za bolnicu.

POTVRĐENO: ZARAŽEN NA INAUGURACIJI

DžEJK Tiper iz Si-En-Ena objavio je  da mu je od službenih izvora administracije potvrđeno da istražitelji veruju da je Tramp zaražen tokom ceremonije 26. septembra na izboru Ejmi Koni Baret kao kandidata za sudiju Vrhovnog suda.

Šef osoblja Bele kuće Mark Midovs je u intervjuu za "Foks njuz" u subotu uveče, prvi put javno priznao da je u petak u Beloj kući došlo do male drame sa zdravljem predsednika.

"Bili smo stvarno zabrinuti. Imao je temperaturu i nivo kiseonika u krvi mu je brzo opao." Midovs je dodao da su Trampovi lekari dali "preporuku" da ode u "Valter Rid" iz opreza, dodajući da "nije bilo razmatranja da on preda vlast potpredsedniku".

PODRŠKA Amerikanci uz predsednika Trampa, Foto AP

Takođe, sekretar za štampu Bele kuće Kelih Mekini objavio je još jednu izjavu dr Šona Konlija koji je rekao da se Trampovo stanje poboljšalo u subotu, da je nivo kiseonika u krvi bio između 96 i 98 odsto.

U KLASTERU 26 REPUBLIKANACA

BROJ zaraženih republikanaca virusom korona popeo se na 26. Pored predsednika i njegove supruge od poznatijih tu su: Houp Hiks, viši savetnik predsednika, Bil Stipin, menadžer kampanje, Kris Kristi, bivši guverner Nju Džersija, Kilejn Konvej, bivši viši savetnik Bele kuće, Roni Mekdenijel, predsedavajući Nacionalnog komiteta republikanaca, Majk Li, senator iz Jute, Tim Tils, senator iz Severne Karoline, Ron Džonson, senator iz Viskonsina, i Nik Luna, lični sekretar Donalda Trampa.

U međuvremenu, desetine predsednikovih pristalica okupile su se ispred "Valtera Rida" mašući transparentima i zastavama sa dobrim željama za predsednika.

U noći između subote i nedelje na "Tviteru" se pojavio četvorominutni snimljeni Trampov govor u kome kaže da u nedelju očekuje nove testove i procene "kako će se infekcija razvijati". Takođe je ponudio kratko objašnjenje zašto je njegovo izlaganje kovidu 19 bilo neizbežno: "Kao vođa morate da se suočite sa problemima!"

KISEONIK

Dr Šon Konli, "pristisnut" novinarima i pitanjima o "kiseoniku", u subotu uveče je nagovestio da je predsednik "imao terapiju uz sebe" dok se peo u helikopter za bolnicu. Nakon što su novinari uspeli da utvrde da je Tramp ranije u petak primio kiseonik, brifing za novinare naglo je završen pozivima na "poslednje pitanje".

U najnovijem videu Tramp je izgledao bledo i zvučao je promuklo. Rekao je da je došao ovamo jer se ne oseća tako dobro, ali "sada se osećam mnogo bolje". Tramp je dodao da lekari rade odličan posao da ga vrate na 100 odsto, dodajući da će se "uskoro vratiti" u Belu kuću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!