DRUGI PUT DANAS: Ruski "suhoj" presreo avione NATO-a iznad Baltika

Novosti onlajn

17. 09. 2020. u 18:51

RUSKI lovac Su-27 podignut je kako bi presreo američki i švedski vojni avion iznad Baltičkog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom.

ДРУГИ ПУТ ДАНАС: Руски сухој пресрео авионе НАТО-а изнад Балтика

Foto: EPA

- Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su 17. septembra 2020. iznad neutralnih voda Baltičkog mora dva vazdušna cilja koja se približavaju državnoj granici Rusije. Za identifikaciju vazdušnih ciljeva i sprečavanje povrede državne granice Rusije, u vazduh je podignut lovac Su-27 dežurnih snaga za protivvazdušnu odbranu Baltičke flote - navodi se u saopštenju.

Napominje se da je posada Su-27 identifikovala vazdušne ciljeve kao patrolni avion američke mornarice P-8A „Posejdon“ i izviđački avion švedskog vazduhoplovstva „Golfstrim“ i sprovodio ih iznad Baltičkog mora.

- Nakon što su se strani vojni avioni udaljili od državne granice Rusije, ruski lovac se bezbedno vratio na matični aerodrom - dodaje se u saopštenju.

Centar za upravljanje odbranom naglašava se da se let ruskog Su-27 odvijao u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora. Povreda državne granice Rusije nije bilo dozvoljeno. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju