AL KAIDA PRETI: Redakcija "ŠARLI EBDO" PONOVO UGROžena, mete saradnici lista, objavili i njihove fotografije!

G. ČVOROVIĆ, dopisnik "Novosti" iz Pariza

14. 09. 2020. u 20:32

AL Kaida ponovo preti francuskom satiričnom nedeljniku "Šarli ebdo".

АЛ КАИДА ПРЕТИ: Редакција ШАРЛИ ЕБДО ПОНОВО УГРОжена, мете сарадници листа, објавили и њихове фотографије!

Foto: A. P.

Advokat lista Rišar Malka je preneo u ponedeljak da su najnovije pretnje zabrinjavajuće i da se odnose poimence na saradnike ovog lista, sa njihovim fotografijama.

Malka se obratio javnosti pred nastavak suđenja pomagačima atentatora na ovaj list u januaru 2015. godine kada je ubijeno 11 ljudi u redakciji, dok je jedan policajac stradao na ulici. Na optuženičkoj klupi našlo se 11 optuženih za saučešće u masakru u kome je, tokom tri dana, ukupno stradalo 17 ljudi, u "Šarli ebdou", na ulicama predgrađa Monruž, i u kašer supermarketu.

"Šarli ebdo" je početkom ovog meseca, povodom sudskog procesa koji bi trebalo da traje 49 dana, ponovo objavio karikature proroka Muhameda.

Advokat lista je poručio da, od početka procesa, ne prođe sat, a da "Šarli ebdo" ne dobije pretnju telefonom, mejlom ili preko društvenih mreža, ali da je opasnost porasla novim saopštenjem Al Kaide izdatim u noći između četvrtka i petka.

Rišar Malka je naglasio da su ovom pretnjom, takođe, obuhvaćeni i svi Francuzi i predsednik republike, između ostalog i zbog izglasavanja zakona kojima se francuskim muslimankama zabranjuje da se oblače kako žele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024