NAVIJAM ZA TRAMPA: Orban pun reči hvale za američkog predsednika - On je dobar za Centralnu Evropu

Novosti online

11. 09. 2020. u 16:52

MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je da navija za reizbor američkog predsednika Donalda Trampa, jer je ono što on predstavlja „dobro za Centralnu Evropu“.

НАВИЈАМ ЗА ТРАМПА: Орбан пун речи хвале за америчког председника - Он је добар за Централну Европу

Foto: EPA

Orban rekao je da je bio u kuhinji kada ga je sinoć pozvao Tramp i da su dugo razgovarali o pandemiji korona virusa u Sjedinjenim Državama, predstojećim američkim predsedničkim izborima i bilateralnim pitanjima.

- Ono što predsednik Tramp predstavlja, dobro je za Centralnu Evropu, zbog čega navijamo – bar ja lično – da on pobedi na izborima - rekao je Orban državnom radiju.

U julu 2016. godine Orban je bio prvi evropski lider koji je javno podržao Trampovu predsedničku kandidaturu. U to vreme Orban je rekao da više voli Trampa zbog njegovih antiterorističkih stavova i protivljenja „izvozu demokratije“.

Mađarska vlada suočena je sa kritikama Evropske unije zbog navodnog podrivanja demokratskih vrednosti i vladavine zakona, uključujući pitanja medijskih sloboda, manjinskih prava, izbornog sistema i akademskih i verskih sloboda.

Orban je takođe rekao da se sve češće dešava da danas državni lideri neformalno razgovaraju telefonom i grade lične odnose, umesto da se oslanjaju na formalne diplomatske kontakte.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!