SUD BLOKIRAO MORALESA: Ne može da se kandiduje za mesto u Senatu

Tanjug

08. 09. 2020. u 17:18

SUD u Boliviji blokirao je kandidaturu bivšeg predsednika Eve Moralesa na izborima za Senat u oktobru, navodeći da Morales, koji živi u Argentini, ne ispunjava uslove za boravak u zemlji.

СУД БЛОКИРАО МОРАЛЕСА: Не може да се кандидује за место у Сенату

Foto: Tanjug/AP

Morales je na Tviteru naveo da se neće žaliti na odluku suda, iako je pre donošenja presude optužio sud da deluje pod pretnjama i pritiscima i istakao da presudu smatra političkom i nelegalnom, prenosi AP.

Presudom se zabranjuje Moralesu da dobije parlamentarni imunitet za pobunu i druge optužbe protiv njega, ali njegov Pokret za socijalizam i dalje kontroliše zakonodavnu skupštinu, a ankete nagoveštavaju da je taj pokret favorit na izborima 18. oktobra.

Nakon što je 14 godina bio na vlasti, Morales je 10. novembra prošle godine podneo ostavku pod pritiskom vojske i policije, a posle masovnih protesta i nemira.

Protesti su izbili nakon što je Morales proglasio pobedu na predsedničkim izborima, za koje njegovi protivnici tvrde da su bili namešteni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu