PENTHAUS ZA PREDSEDNIKA: Putinov stan trebalo da bude mamac za kupce - ali neboder nikada nije napravljen

PRIČU Majkla Koena da je kompanija "Tramp organizejšen" htela da pokloni Vladimiru Putinu penthaus vrednosti 50 miliona dolara u neboderu koji su nameravali da grade u centru Moskve, u Kremlju su demantovali još u februaru 2019. godine.

ПЕНТХАУС ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Путинов стан требало да буде мамац за купце - али небодер никада није направљен

Foto AP

Advokat Koen tvrdi kako je Trampova kompanije 2016. htela da gradi neboder u Moskvi, a priča o tome da će u njemu biti i Putinov stan trebalo je da bude mamac za bogate kupce. Naravno, taj neboder nije nikada napravljen, a ni predlog o poklonu do Putina nikada nije stigao.

Da od planova za gradnju spomenutog nebodera nema ništa, znalo se u januaru 2016. Jedan od inicijatora ideje gradnje nebodera bio je biznismen poreklom iz Rusije Feliks Seter, a ideja da se Putinu pokloni penthaus bila je njegova.

Koen je tada slao na otvorenu elektronsku adresu Kremlja (koja je svima dostupna) mejlove o ideji gradnje nebodera, ali je u odgovorima sugerisano da se zainteresovani za ovaj projekat obrate predstavnicima ruskog građevinskog biznisa ili da učestvuju na Međunarodnom ekonomskom formu u Sankt Peterburgu. Na tome su Koenovi kontakti sa Kremljom bili završeni. U porukama se Tramp nije spominjao.

I sam američki predsednik je demantovao Koena, tvrdeći da je on izmislio priču o neboderu u Moskvi nadajući se da će mu tako smanjiti svoju zatvorsku kaznu. U decembru 2018. Koen je osuđen na tri godine zatvora između ostalog i zbog izbegavanja plaćanja poreza. Koen se trudio da prikaže sebe kao žrtvu.

Inače, Trampovi neboderi su izgrađeni u više velikih gradova širom sveta, a pre nego što se kandidovao za predsednika, on je u novembru 2013. u Moskvi govorio da želi da i u ruskoj prestonici izgradi svoj neboder. Ali u leto 2016. je odustao od gradnje nebodera u Moskvi tvrdeći da nikada nije vodio bilo kakve razgovore o tome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINI, IPAK, POMOĆ OD AMERIKE? Predstavnički dom Kongresa SAD za vikend odlučuje o usvajanju spornog zakona