SEDAM HILJADA ZARAŽENIH U FRANCUSKOJ ZA JEDAN DAN: Broj pacijenata i preminulih relativno mali

ZA samo jedan dan, u Francuskoj je obolela 7.071 osoba od virusa korona. To je manje od preko osam i po hiljada 24 sata ranije, ali je najviše za dan nedelju od kako se prati statistika ove bolesti.

СЕДАМ ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ У ФРАНЦУСКОЈ ЗА ЈЕДАН ДАН: Број пацијената и преминулих релативно мали

Foto: Depositphotos

Procenat pozitivnih od ukupnog broja testiranih popeo se na 4,9.

To istovremeno znači da je za jedan dan testirano preko 140.000 ljudi. Time se, u dobroj meri, objašnjavaju ovako visoki brojevi pozitivnih.

Iako vlasti ističu da je korona ponovo u uzletu, i da raste broj pacijenata, to ipak treba relativizovati, jer je ovaj porast izuzetno mali u odnosu na proletos i može, praktično, da se govori o stabilnoj situaciji.

Zdravstvena služba je od pre dva dana promenila način informisanja javnosti, pa se sada u tabeli ne pojavljuje ukupan broj ljudi na reanimaciji i u bolnicama, već samo novoprimljeni u poslednjih nedelju dana. Tako je u ovom periodu hospitalizovano 1.704 ljudi, odnosno 35 više za 7 dana, što iznosi povećanje od samo 5 u proseku dnevno.

Na veštačkoj ventilaciji su tri pacijenta više nego u sedmičnom proseku dan ranije – ukupno 288.

Oko broja preminulih, situacija nije najjasnija. Saopšteno je da je u poslednja 24 sata preminulo troje pacijenata, što broj umrlih u bolnicama podiže na 20.225. Međutim, ukupan broj preminulih od korone u zemlji je istovremeno pao sa 30.736 na 30.701, što navodi na zaključak da je revidirana naniže lista preminulih u staračkim domovima, iako iz domova za stare podaci stižu jedno nedeljno, utorkom.  

U zemlji je aktivno 528 žarišta, 58 više za jedan dan. Od toga, 214 je registrovano u domovima za stara lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu