PAO DOGOVOR: Ruska vakcina u Belorusiji u naredne tri nedelje

Novosti onlajn

04. 09. 2020. u 00:34

RUSKA vakcina protiv virusa korona mogla bi da stigne u beloruske poliklinike u naredne tri nedelje, izjavio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

ПАО ДОГОВОР: Руска вакцина у Белорусији у наредне три недеље

Foto AP

- Danas smo se dogovorili s beloruskom stranom o zajedničkim kliničkim ispitivanjima. Deo ispitivanja biće sproveden na teritoriji Belorusije. Planiramo da u naredne tri nedelje dođemo do finalnog dogovora i budemo spremni da isporučimo vakcinu“, rekao je ruski ministar za TV „Belorusija 1“.

Delegacija ruske vlade, predvođena premijerom Mihailom Mišustinom, boravila je danas u poseti Minsku.

Mišustin je potvrdio da će Belorusija biti prva kojoj će Rusija isporučiti vakcinu protiv korone.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju virusa korona, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Vakcina je dobila naziv „Sputnik V“. Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je najavio da će druga ruska vakcina biti registrovana u septembru.

Direktor Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev saopštio je da je fond dobio prijave iz više od 20 zemalja za kupovinu milijarde doza ruske vakcine protiv virusa korona. Istovremeno, on je istakao da je Rusija dogovorila proizvodnju vakcina u pet zemalja, a raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!