TUŽBA PROTIV DOKTORA RAULTA: Poznati marseljski infektolog u problemu

G. ČVOROVIĆ/ Od stalnog dopisnika: PARIZ

03. 09. 2020. u 01:01

ČUVENI marseljski infektolog Didije Rault nalazi se u velikom profesionalnom problemu.

ТУЖБА ПРОТИВ ДОКТОРА РАУЛТА: Познати марсељски инфектолог у проблему

Foto: Novosti arhiva

Protiv poznatog zagovornika lečenja korona virusa koktelom hidroksihlorokina i azitromicina, Lekarska komora Francuske pokrenula je istragu.

Protiv medijski eksponiranog doktora tužbu je regionalnom savetu Lekarske komore iz oblasi Buš di Ron gde se nalazi grad Marselj, u kojem je smešten Mediteranski infektološki institut na čijem čelu se nalazi Rault, podnelo Udruženje za infektivu patologiju francuskog govornog područja (SPILF), uz isticanje da je svetski priznati infektolog prekršio čak devet članova Kodeksa medicinske etike i deontologije.

Ovo udruženje okuplja pet stotina specijalista za infektivne bolesti.

SPILF je svoju žalbu sročio na šest sranica, uz isticanje da je dr Rault ustanovio tretman protiv bolesti kovid 19 hidroksihlorokinom, često u kombinaciji sa azitromicinom, bez ikakvih naučnih dokaza i uz kršenje preporuka zdrastvenih vlasti. Na dušu mu se stavlja i da je ohrabrivao primenu ovog tretmana, iako njegova efikasnost nikada nije utvrđena.

U tužbi se, čak, navodi i da su naučna israživanja u Marselju vršena van utvrđenih normi i pravnog okvira.

Posle svega, pokrenuta je istraga, a ukoliko se utvrdi prestup i dođe do sankcija, one mogu da idu od opomene do iskručenja iz reda lekara.

Sam Rault je često isticao da je na meti raznih lobija, a oni koji ga podržavaju naglašavaju da se zamerio moćnoj farmaceutskoj industriji jer zagovara jeftin lek.

                                                                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sale

03.09.2020. 07:47

More ja bi reko da je on samo jedan "zakon" prekršio. Govorio je protiv oficijalih stavova. A to se na zapadu je prašta. Eno vam ga Asanž.