VIŠE OD 90 MILIONA TESTOVA: Kina prva u svetu po testiranju, Velika Britanija prva u EU

Tanjug

27. 08. 2020. u 15:07

OD početka pandemije virusa kovid-19 Kina je sprovela ukupno više od 90 miliona testova na kovid-19, čime je dospela na prvo mesto po testiranju u svetu, a Velika Britanija je sa oko 15 miliona prva u Evropskoj uniji (EU).

ВИШЕ ОД 90 МИЛИОНА ТЕСТОВА: Кина прва у свету по тестирању, Велика Британија прва у ЕУ

Foto: Tanjug/AP

Na drugom mestu u svetu po broju sprovedenih testova su SAD sa preko 78 miliona, na trećem mestu Indija sa oko 38 miliona, na četvrtom mestu Rusija sa više od 35 miliona testova, dok je na petom mestu Velika Britanija, koja prednjači u EU, navodi italijanski Sky Tg24.

Na šestom mestu sa oko 14 miliona sprovedenih testova na kovid-19 je Brazil, na sedmom Nemačka sa oko 11 miliona, a na osmom i devetom mestu su Španija i Italija sa po oko osam miliona testova.

Lista od deset država sa najvećim brojem testiranja na virus kovid-19 završava se Ujedinjenim Arapskim Emiratima i preko šest miliona testova sprovedenih u toj zemlji.

U svetu je do sada registrovano više od 24 miliona pozitivnih na kovid-19, od kojih je oko 830.000 umrlo od posledica tog virusa, a skoro 17 miliona se oporavilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!