PENS PORUČIO: Građani nećete biti bezbedni u Americi DŽoa Bajdena

Tanjug

27. 08. 2020. u 11:28

POTPREDSEDNIK SAD Majk Pens poručio je u govoru treće večeri Republikanske nacionalne konvencije da građani neće biti bezbedni u Americi Džoa Bajdena i napao demokratskog predsedničkog kandidata kao nekoga ko želi da smanji budžet policiji.

ПЕНС ПОРУЧИО: Грађани нећете бити безбедни у Америци Џоа Бајдена

Foto: Tanjug/AP

-Džo Bajden kaže da je Amerika sistemski rasistička. Da policija u Americi ne tretira jednako manjine. Kada su ga pitali da li bi podržao smanjenje budžeta policiji, odgovorio je potvrdno-rekao je Pens, prenosi Glas Amerike.

-Istina je da nećete biti bezbedni u Americi Džoa Bajdena- istakao je Pens, koji se obratio iz Fort Mekhenrija u Baltimoru, gde su se 1814. američke trupe odbranile od napada Britanaca, što je inspirisalo i pisanje američke himne.

Predsednik Donald Tramp i njegove pristalice su optužile Bajdena da podržava pozive grupa "Black Lives Matter" i drugih da se ukine finansiranje policije, što je Bajden negirao.

Ali, Pens je tačno rekao da Bajden i njegova kandidatkinja za potpredsednicu Kamala Haris žele da smanje budžet policiji i taj novac prebace drugim službama koje se bore protiv kriminala, ukazuje Glas Amerike.

Pens je formalno prihvatio nominaciju za svoj drugi poptredsednički mandat ako Tramp pobedi na izborima 3. novembra. Pred suprugom Karen i oko 130 prisutnih koji su slušali govor, Pens je obećao da će "Tramp stajati uz policiju i da im nikada neće ukinuti budžet".

U toku Repulikanske nacionalne konvencije, u gradu Kenoša u Viskonsinu policijac je pucao u Afroamerikanca, što je izazvalo proteste i nerede.

Džejkob Blejk pogođen je u leđa i kako kažu njegovi roditelji, verovatno će ostati paralizovan. Na ulicama Kenoše paljeni su automobili i zgrade i ubijeno je dvoje ljudi, zbog čega je uhapšen jedan tinejdžer.

Tramp i Pens, uz druge govornike na konvenciji, stali su na stranu policije i protiv nasilnih demonstranata. U SAD traju protesti zbog rasne nejednakosti i policijske brutalnosti od 25. maja, kada je policajac u Mineapolisu ubio crnca Džordža Flojda.

-Nasilje u Kenoši mora da prestane-rekao je Pens i istakao da će Trampova administracija sprovesti red i zakon.

Na konvenciji su se pojavili i predsednik Tramp i njegova supruga Melanija, koja je u utorak uveče održala govor.

Na konvenciji u sredu uveče govorili su i senatorka Marša Blekbern iz Tenesija i Ričard Grenel, ambasador u Berlinu i specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine.

Predsednik Tramp će se obratiti poslednje večeri konvencije u četvrtak, iz Bele kuće, dok će u blizini biti organizovan i vatromet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024