TikTok tuži Trampa zbog zabrane aplikacije

Tanjug

25. 08. 2020. u 00:57

Kineska kompanija BajtDens, vlasnik video aplikacije TikTok, tužiće administraciju predsednika SAD Donalda Trampa zbog nastojanja da zabrani popularnu aplikaciju zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost.

ТикТок тужи Трампа због забране апликације

Tanjug

Kineska kompanija tvrdi da ne predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i da američka vlada nastavlja sa "predsedničkom antikineskom političkom kampanjom'''', prenosi AP.


Kompanija je saopštila da vlada SAD deluje bez dokaza i podnela je tužbu saveznom sudu u Kaliforniji protiv Minstarstva za trgovinu, predsednika Donalda Trampa i ministra trgovine Vilbur Rosa, rekavši da nastoji da sprečiti vladu da zabrani TikTok.

Tramp je u avgustu izdao dve naredbe, podseća agencija. Najpre je 6. avgusta uveo veliku, ali neodređenu zabranu bilo kakve "transakcije" sa BajtDensom, što stupa na snagu 20. septembra. Nedelju dana kasnije naredio je kompaniji da proda imovinu TikToka koja se nalazi u SAD u roku od 90 dana.

Inače, tužba TikToka se ne odnosi na nalog za prodaju.

Vlasnik TikTok aplikacije je u svojoj žalbi naveo da iako puni opseg naloga za zabranu 6. avgusta ostaje nejasan dok ga odeljenje za trgovinu ne ispuni, nalog i dalje predstavlja "egzistencijalnu pretnju za američko poslovanje TikToka".
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)