Proteruju roditelje nasilnike, devojka ostaje sa momkom Srbinom

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik „Novosti“ iz Pariza

23. 08. 2020. u 23:59

RODITELjE muslimane iz Bosne i Hercegovine, koji su pretukli i ošišali sedamnaestogodišnju kćerku zato što se zabavljala sa Srbinom hrišćaninom, čeka izbacivanje iz Francuske.

Протерују родитеље насилнике,  девојка остаје са момком Србином

Foto: Printskrin

Oni su ionako u postupku deportovanja, jer im je odbijen zahtev za azil, a sve što se sada dogodilo ne ostavlja im nikakvu nadu da će moći duže da se zadrže na francuskom tlu, osim na izdržavanju kazne posle suđenja u oktobru.

Oni su već od francuskih vlasti, pre ovog događaja, zatražili i dobili novac za put. Sada, međutim, neće smeti da napuštaju teritoriju zemlje, u iščekivanju procesa.

Što se tiče strine i strica koji je ošišao devojku na traženje njenog oca a svog brata, oni, prema informacijama iz prefekture za oblast Dub gde se nalazi grad Bezanson, već imaju odobren status izbeglica, ali sada sa svim izgledima da ga izgube, zavisno od sudske presude, imajući u vidu njihovu upletenost u ceo događaj, što znači da bi i oni mogli da budu izbačeni iz Francuske.

Mladi par, sedamnaestogodišnja muslimanka i dvadesetogodišnji Srbin, zabavljaju se poslednjih 11 meseci. Ljubav je, očigledno, jaka, a traje i pored teških pretnji i osuda devojčine porodice.

- Oni su muslimani, a mladić je hrišćanin. Nisu hteli ni da čuju za venčanje - prenose francuski mediji reči sagovornika bliskog ovom dosijeu, potvrđujući tezu da je posredi verski razlog.

Regionalni list "Est Repibliken", koji je prvi otkrio ovu aferu, piše da je ceo događaj izazvao veliko zanimanje javnosti u celom svetu...

A priča je kao iz romana. Devojka se u oktobru 2017. doselila zajedno sa svojom porodicom u naselje živopisnog naziva "Kler solej" ("Jasno sunce"), koje u sebi, u stvari, krije sivilo popularnog kvarta za doseljeničke porodice. Tu je upoznala mladića srpske nacionalnosti, s kojim je najpre počela da se druži. I porodice su imale korektan odnos, ali je sve dobilo sasvim drugi ton kada je dvoje zaljubljenih počelo da priča o mogućem venčanju.

Sudbina se gorko poigrala s dvoje mladih. Žive u ulici Mirabo, koja nosi ime po grofu Onoreu Mirabou, političaru iz perioda Francuske revolucije, poznatom po tome što se zalagao protiv diskriminacije, za slobodu govora i ukidanje ropstva.

Sada je vreme za vidanje rana. Devojka, u šoku, povređena, sa slomljenim rebrom i modricama, trenutno je sklonjena daleko od Bezansona i svoje familije. Mladić je u stalnom kontaktu sa svojom devojkom.

Francuske vlasti kažu da ona ništa nije kriva i da će, kao i njen momak, slobodno moći da ostane u Francuskoj, za razliku od njene porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave