RUSKI KOSMONAUT SNIMIO NLO? Snimak poslat na analizu, misteriozni objekti proleteli iznad zemlje (VIDEO)

Novosti online

20. 08. 2020. u 19:50

RUSKI kosmonaut Ivan Vagner, koji se trenutno nalazi u Međunarodnoj svemirskoj stanici zajedno sa Rusom Anatolijem Ivanišinom i Amerikancem Kristoferom Kasidijem, objavio je na Tviteru video snimak na kojem se vidi pet nepoznatih letećih objekata, piše Raša Tudej.

РУСКИ КОСМОНАУТ СНИМИО НЛО? Снимак послат на анализу, мистериозни објекти пролетели изнад земље (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Objasnio je da je snimao auroru borealis – poznati svetlosni fenomen iznad Zemljinih polova - nad Antarktikom.

- Ali, u videu ćete videti još nešto, nešto drugo, a ne samo samo polarnu svetlost. Pojavilo se pet objekata koji su leteli paralelno sa Međunarodnom svemirskom stanicom i na istoj udaljenosti jedan od drugog. Tako je bilo sve do do dvanaeste sekunde snimka - napisao je Vagner.

Intrigantni snimak je poslat stručnjacima na analizu, potvrdio je portparol ruske svemirske agencije (Roskosmos), Vladimir Ustimenko.

- Još je rano donositi zaključke dok nam istraživači i naučnici Roskosmosa i Instituta za svemirska istraživanja Ruske akademije nauka ne kažu šta misle - rekao je Ustimenko.

Snimci su takođe poslati Centralnom istraživačkom institutu za mašinogradnju i Institutu za svemirska istraživanja Ruske akademije nauka.

Vagner, koji je na ISS stigao u aprilu, objavio je snimak na Tviteru juče, pitajući: „Šta mislite da su to? Meteori, sateliti ili ...? "

Korisnici tvitera su skrenuli pažnju da su predmeti najverovatnije neki od satelita "Starlink" Ilona Maska.

Veštačka konstelacija satelita, dizajnirana da omogući besplatan internet, je izuzetno svetla i predmet je kritika naučne zajednice zbog ometanja astronomskih istraživanja.

"NLO-i" su takođe mogli biti nešto sasvim drugo, poput prljavog sočiva, čestica prašine koje lebde u kadru ili drugih trikova svetlosti, jer je „video“ zapravo kolaž slika spojenih zajedno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)