ŽENA AMERIČKOG DIPLOMATE UBILA MLADIĆA: Britanska poslanica traži da se Ani Sakulas sudi virtuelno

Tanjug

11. 08. 2020. u 15:21 >> 15:21

BRITANSKA poslanica Andrea Ledsom zatražila je od britanske vlade da održi virtuelno suđenje supruzi američkog diplomate Ani Sakulas koja je napustila Britaniju nakon što je bila umešana u saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo britanski tinejdžer Heri Dan.

ЖЕНА АМЕРИЧКОГ ДИПЛОМАТЕ УБИЛА МЛАДИЋА: Британска посланица тражи да се Ани Сакулас суди виртуелно

Depositphotos

Ledsomova je juče uputila pismo ministarki unutrašnjih poslova Priti Patel u kome je iznela ideju o virtuelnom susjenju ili suđenju u odsustvu kao o putu za okončanje slučaja bez potkopavanja odluke SAD da ne prihvati zahtev za izručenje, preneo je AP.

Mogla bi ostati na američkom tlu, imati virtuelno suđenje pred britanskim sudom, a ako se donese zatvorska kazna, mogla bi je izdržavati u SAD prema postojećem sporazumu o transferu zatvorenika, napisala je ona.

Odluka da se optuži Ana Sakulas, koja je zatražila diplomatski imunitet, izazvala je tenzije između Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Amerikanci su odbili da je izruče kako bi joj se sudilo zbog opasne vožnje koja je dovela do pogibije 19-godišnjeg Herija Dana koji je vozio motorcikl.

Suprug Sakulasove je bio obaveštajni oficir u vojnoj bazi RAF Krugton u centralnoj Engleskoj koju su koristile američke snage.

Sudar se dogodio u blizini baze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu