PRE I POSLE EKSPLOZIJE: Evo kolika je stvarna razorna moć detonacije, „Roskosmos“ objavio satelitske fotografije Bejruta

Novosti online

05. 08. 2020. u 21:00

RUSKA kosmička agencija „Roskosmos“ objavila je satelitske fotografije luke u Bejrutu pre i posle jučerašnje eksplozije. Satelitske fotografije objavile su i jedna izraelska i jedna francuska kompanija.

ПРЕ И ПОСЛЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ: Ево колика је стварна разорна моћ детонације, „Роскосмос“ објавио сателитске фотографије Бејрута

Foto: Roskosmos

Prva fotografija je od 4. novembra 2019. godine, na njoj se vidi veliki broj magacina, hangara i drugih objekata u blizini vode. Druga fotografija je načinjena danas i na njoj se vide samo obrisi objekata u luci.

Fotografije na napravio ruski satelit „Kanopsus -V“.

​Fotografije iz svemira objavio su objavile kompanija „Erbas spejs“, kao i izraelska kompanija „Imidž sat internešenal“.

„Erbas“ je objavio fotografije sa francuskog satelita „Plejade“. Na njima se vidi da su sva skladišta u luci uništena, a od stambenih zgrada ostale samo ruine.

​​Izraelska kompanija je na svojim objavljenim fotografijama obeležila razmere kratera koji je ostao nakon eksplozije, kao i površinu zahvaćenu udarnim talasom.

​​Takođe je prikazana fotografija kruzera „Orijent kvin“ koji se od siline udara prevrnuo.

​Snažna eksplozija odjeknula je juče u bejrutskoj luci. Od siline udara uništene su brojne zgrade, kako se procenjuje gotovo polovina tog dela grada.

Bilans mrtvih i povređenih se stalno menja, a prema poslednjim podacima poginulo je 113 ljudi a nekoliko hiljada povređeno.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024