OGLASIO SE PUTIN O KORONI: Situacija je teška...

Novosti online

29. 07. 2020. u 13:42

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН О КОРОНИ: Ситуација је тешка...

Foto AP

SITUACIJA sa virusom korona u Rusiji se smiruje, ali i dalje može da krene u bilo kom pravcu, nema razloga za opuštanje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Nismo bili bez propusta, naravno, ni bez problema. To se ne dešava nigde. Ali, kao što rekoh, sve u svemu uspeli smo da se izborimo sa dosada neviđenim izazovom i odbijemo napad ove epidemije - rekao je Putin na sastanku o sanitarno-epidemiološkoj situaciji u Rusiji.

Putin je primetio da se u junu i julu broj zaraženih virusom korona u Rusiji postepeno smanjuje: prema podacima, broj otkrivenih novih slučajeva sada je skoro dvostruko manji nego na vrhuncu u maju.

- Istovremeno želim odmah da kažem: situacija je i dalje teška, i kako se kaže, može se skrenuti na bilo koju stranu. Zato smo se i okupili. Stoga, nema nikakvog razloga da se opustimo i zaboravimo na preporuke lekara - istakao je Putin.

Foto AP

On je dodao da odluke o ukidanju svih ograničenja zbog epidemije moraju biti oprezne, a neosnovana žurba može dovesti do ponovnog porasta broja slučajeva obolelih.

Otvarajući sastanak Putin je naveo da se situacija u zemlji stabilizuje i da regioni postepeno izlaze iz režima ograničenja.

- Naravno, ovaj posao može se i treba dosledno nastaviti, ali potrebno je donositi samo uravnotežene, pažljive, precizne odluke, kao i pre, oslanjajući se na preporuke stručnjaka. Zato što neosnovana žurba, kao što je pokazala situacija u nekim subjektima Federacije, donosi ponovni porast broja obolelih - zaključio je Putin. 

Sputnjik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)