OGLASIO SE PUTIN O KORONI: Situacija je teška...

Novosti online

29. 07. 2020. u 13:42

SITUACIJA sa virusom korona u Rusiji se smiruje, ali i dalje može da krene u bilo kom pravcu, nema razloga za opuštanje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН О КОРОНИ: Ситуација је тешка...

Foto AP

- Nismo bili bez propusta, naravno, ni bez problema. To se ne dešava nigde. Ali, kao što rekoh, sve u svemu uspeli smo da se izborimo sa dosada neviđenim izazovom i odbijemo napad ove epidemije - rekao je Putin na sastanku o sanitarno-epidemiološkoj situaciji u Rusiji.

Putin je primetio da se u junu i julu broj zaraženih virusom korona u Rusiji postepeno smanjuje: prema podacima, broj otkrivenih novih slučajeva sada je skoro dvostruko manji nego na vrhuncu u maju.

- Istovremeno želim odmah da kažem: situacija je i dalje teška, i kako se kaže, može se skrenuti na bilo koju stranu. Zato smo se i okupili. Stoga, nema nikakvog razloga da se opustimo i zaboravimo na preporuke lekara - istakao je Putin.

Foto AP

On je dodao da odluke o ukidanju svih ograničenja zbog epidemije moraju biti oprezne, a neosnovana žurba može dovesti do ponovnog porasta broja slučajeva obolelih.

Otvarajući sastanak Putin je naveo da se situacija u zemlji stabilizuje i da regioni postepeno izlaze iz režima ograničenja.

- Naravno, ovaj posao može se i treba dosledno nastaviti, ali potrebno je donositi samo uravnotežene, pažljive, precizne odluke, kao i pre, oslanjajući se na preporuke stručnjaka. Zato što neosnovana žurba, kao što je pokazala situacija u nekim subjektima Federacije, donosi ponovni porast broja obolelih - zaključio je Putin. 

Sputnjik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama