PROSLAVA RUSKE VOJNE FLOTE: Putin – moć mornarice u novom oružju (FOTO)

U SANKT PETERBURGU je u nedelju održana glavna proslava ruske vojne mornarice. Na početku svečanostoi predsednik Rusije i glavni komandant oružanih snaga Vladimir Putin zajedno sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom i komandantom vojne mornarice Nikolajem Jevmenovom kao i komandantom zapadnog vojnog okruga Aleksandrom Žuravljom obišao je i pozdravio posade svih plovila koja su učestvovala na paradi.

ПРОСЛАВА РУСКЕ ВОЈНЕ ФЛОТЕ: Путин – моћ морнарице у новом оружју (ФОТО)

Foto; Kremlin.ru

Na paradi je učestvovalo 46 brodova , 40 letilica i više od četiri hiljade mornara i oficira.

Posle obilaska plovila-brodova i podmornica mornarima i komandujućem sastavu obratio se predsednik RF .Čestitajući praznik Putin je rekao da ruska flota više od tri veka čuva suverenitet svoje države.

Putin je naglasio da celokupni sastav vojno-morske flote pod legendarnom Andrejevskom zastavom dostojno izvršava nasloženije zadatke.On je istakao da se gradjani Rusije ponose ratnim pobedama velikana kao i ruskim moreplovcima koji su otkrili ledeni kontinent Antarktidu.Ove godine se obeležava 200 godina od tog svetski značajnog događaja.

Foto: Kremlin.ru

 

- U sastavu savremene ratne mornarice su brodovi koji imaju visokoprecizno oružje i unikalnu vojnu tehniku.Nivo naoružanja naše flote stalno raste.Ove godine u sastav flote će biti primljeno četrdeset brodova i plovila razne klase.A ovih dana u vodećim brodogradilištima je počela gradnja šest novih brodova daljne plovidbe, kazao je Putin.On je naglasio da će unikalna prednost ruskih brodova biti zbog naprednih tehnologija i hipersoničnog oružja, kao i novih podvodnih aparata bez posade..

Na paradi su učestvovali brodovi razne namene od onih desantnih kao što su ,,Minsk,, zatim ,, Petar Morgunov,, i ,,Koroljev,,, do velikih brodova kao što je ,, Vice admiral Kulakov,, atomska podmornica ,,Arjol,, okeanografski veliki brod ,,Admiral Vladimirski,, , patrolni brod ,,Vasilij Bikov,, i drugi.

,Posle završetka defileja raznih plovila na nebu se pojavilo 42 aviona i helikoptera morske avijacije.Oni su poleteli sa četiri vojna aerodroma da bi zajedno preleteli nebom nad rekom Nevom.

Foto: Kremlin.ru

 

PARADE SVIH FLOTA

Osim u Sankt Peterburgu ruski mornari su održali svečanosti u Baltijsku, Vladivostoku, Petropavlovsku-Kamčatskom, Kaspijsku, Severomorsku i Sevastopolju.To su gradovi gde se nalaze velike mornaričke ruske baze.Osim toga ruski mornari koji se nalaze u Siriji u bazi Tartus, takođe su praznovali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)