MAS: Nemačka odbila Trampov predlog da se Rusija vrati u G7

Tanjug

27. 07. 2020. u 07:23

NEMAČKA je odbila predlog američkog predsednika Donalda Trampa da pozove predsednika Rusije Vladimira Putina ponovo na sastanak Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7), izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

МАС: Немачка одбила Трампов предлог да се Русија врати у Г7

Foto AP

Rusija je iz G7 isključena 2014. godine nakon pripajanja Krima, a Tramp je prošlog meseca sugerisao da bi G7 pponovo mogla biti proširena, preneo je sinoć Rojters.

Mas je, međutim, za Rajniše post rekao da ne vidi nikakvu mogućnost da se Rusiji dozvoli povratak u G7 sve dok ne postoji značajan napredak u rešavanju konflikta na Krimu i istoku Ukrajine.

"G7 i G20 su dva koordinisana formata. Ne treba nam više G11 ili G12", rekao je Mas povodom Trampovog predloga da, pored Rusije, budu pozvane i druge zemlje na sastanke G7.

Mas je rekao da su odnosi sa Rusijom trenutno teški u mnogim oblastima, ali da je Rusija potrebna za rešavanje sukoba u Siriji, Libiji i Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)