Putin "parafirao" budućnost Rusije

I.S.

21. 07. 2020. u 22:21

CILjEVI razvoja Rusije do 2030. godine biće povećanje broja stanovnika, podizanje životnog standarda i oživljavanje talenta svake osobe, navodi se u Uredbi, koju je juče potpisao ruski predsednik Vladimir Putin.

Путин парафирао будућност Русије

V.N.

Životni vek građana Ruske Federacije trebalo bi da dostigne 78 godina, a udeo populacije koja se sistematski bavi fizičkom kulturom i sportom, 70 odsto.

Nivo siromaštva u Rusiji treba da se prepolovi u odnosu na 2017. godinu, a rast investicija u osnovna sredstva da dosegne barem 70 odsto ovogodišnjih. Plan je da se broj zaposlenih u malim i srednjim preduzećima poveća na 25 miliona.

Dokument predviđa "obezbeđivanje rasta BDP iznad globalnog proseka uz očuvanje makroekonomske stabilnosti, kao i održiv rast plata i penzija koji neće biti manji od inflacije". Najmanje 97 odsto domaćinstava u zemlji imaće širokopojasni internet. Rusija treba da se nađe u prvih 10 zemalja po kvalitetu obrazovanja i obimu naučnih istraživanja.

Kremlj je juče saopštio da "se Rusija nikada nije uplitala u izborne procese stranih zemalja i odlučno je, u više navrata, negirala da se mešala u unutrašnja pitanja zapadnih zemalja". Moskva je, takođe, optužila SAD i Veliku Britaniju da su podlegle antiruskoj histeriji.

Ovaj ruski komentar, odgovor je na optužbe iz britanskog Parlamenta koji je juče sa Odbora za bezbednost i obaveštajne poslove poslao zaključak da se "Rusija uplitala u referendum u Škotskoj 2014. godine.

RUSOFOBIJA

IZVEŠTAJ Odbora za bezbednost i obaveštajne poslove britanskog Parlamenta o navodnom ruskom uplitanju u unutrašnje stvari Velike Britanije, pretvorio se u rusofobiju koja je lažno uokvirena, izjavila je juče Marija Zaharova, portparolka ruskog MIP. "Jao, to nije senzacija, već puka lažno uokvirena rusofobija", rekla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)