Tramp šalje kući strane studente: Nove mere predsednika SAD protiv epidemije

D. D. S.

08. 07. 2020. u 18:24

Трамп шаље кући стране студенте: Нове мере председника САД против епидемије

Foto: Tanjug-AP

Studenti iz inostranstva koji pohađaju američke univerzitete i koledže, a prešli su u potpunosti na onlajn nastavu ne mogu ostati u SAD, objavila je američka služba za imigraciju. Studenti, među kojima ima i srpskih školaraca, moraju da pređu u visokoškolske ustavnove koje nude nastavu uživo, ili moraju da napuste SAD.

Ovo je poslednji potez administracije predsednika SAD Donalda Trampa da se ograniči imigracija u sklopu borbe protiv virusa korona. Agencija Rojters navodi da bi ovom odlukom mogle biti pogođene stotine hiljada studenata iz inostranstva u SAD, koji su, ujedno, i glavni izvor prihoda za mnoge koledže i univerzitete. Višokoskolske ustanove u SAD se već bore za opstanak zbog prelaska na onlajn nastavu, pa je Američki savet za obrazovanje, koji predstavlja stotine američkih univerziteta i koledža, osudio odluku kao "zastrašujuću".

Istovremeno, advokat za imigraciju Fiona Mekenti za američki NPR navodi da nema potrebe da studenti iz inostranstva dovode u rizik sopstvene, kao i živote svojih kolega u studentskim domovima, kada mogu bezbedno da se školuju onlajn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)