SKANDAL U NEMAČKOJ: Napadnuti poslanici AfD, pod istragom devojke starosti 19 i 23 godine

Novosti online

10. 05. 2024. u 08:37

POLICIJA nemačke savezne države Baden-Virtemberg saopštila je da su u Štutgartu napadnuta dva poslanika te države iz stranke Alternative za Nemačku (AfD), a da su pod istragom zbog tog napada dve devojke starosti 19 i 23 godine.

СКАНДАЛ У НЕМАЧКОЈ: Нападнути посланици АфД, под истрагом девојке старости 19 и 23 године

Foto: Profimedia/Ilustracija

Poslanici su zadobili lakše povrede u sredu uveče dok su stajali ispred štanda koji je postavljen u okviru obeležavanja 75. godišnjice nemačkog ustava, prenosi DW.

Policija je navela da su oni zadobili povrede u predelu glave i vrata, a AfD je pozvala ministra unutrašnjih poslova te savezne države Tomasa Strobla da učini nešto protiv, kako je navela, "levičarskog ekstremizma".

Ovaj napad se desio posle niza napada na nemačke političare, među kojima je poslednji slučaj napada na ministarku za ekonomiju Berlina Francisku Gifi koju je nepoznata osoba udarila u glavu u biblioteci.

U utorak je takođe član Zelene partije star 48 godina napadnut u Drezdenu dok je lepio plakate, a policija je saopštila da je pod istragom grupa koja je uzvikivala nacističke slogane.

 

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK NA CEREMONIJI DANA EVROPE: Srdačan pozdrav Vučića sa Žiofreom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)