OŠTRA PORUKA IZ MOSKVE: "Sudbina Zelenskog je zapečaćena..."

Novosti online

30. 04. 2024. u 16:17

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će ljudi u Ukrajini dovesti u pitanje legitimitet predsednika Volodimira Zelenskog, dodajući da veruje da je njegova sudbina “zapečaćena”.

ОШТРА ПОРУКА ИЗ МОСКВЕ: Судбина Зеленског је запечаћена...

Foto: Tanjug/AP

Kako je preneo “Njuzvik”, njegove komentare naširoko su preneli ruski državni mediji, koji su ukazali da u martu u Ukrajini nije bilo Ustavom propisanih izbora zbog ratnog stanja usled ruske invazije.

Zelenski je izabran za predsednika 2019, a neki američki kongresmeni su pozivali na održavanje izbora u ratno vreme.

Ali, i vlada i opozicija u Ukrajini su izrazili sumnju u održivost izbora. Pored toga što su milioni glasača razmešteni a Moskva kontroliše skoro petinu ukrajinske teritorije, tu su i oštećena infrastruktura, zastareli birački spisak i nedostatak sredstava, navodi portal.

Ali, Peskov je tokom intervjua sa prorežimskim novinarom Pavelom Zarubinom rekao da bi ukrajinski glasači bili nezadovoljni zbog nedostatka izbora.

- Čini mi se da je sudbina Zelenskog zapečaćena – rekao je on, preneo je “Njuzvik”.

- Veoma brzo će doći trenutak kad će mnogi (ljudi), uključujući one u Ukrajini, dovesti u pitanje njegov legitimitet – rekao je Peskov u intervjuu prikazanom u program “Moskva.Kremlj.Putin.” i objavljenom na Zarubinovom kanalu na “Telegramu”.

(Kurir)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Filipini, SAD i Francuska u Zapadnom filipinskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove