"DANAS PONOVO VODIMO ODLUČUJUĆU BITKU" Medvedev o ruskoj borbi - Odbijamo napade onih koji žele da zamene istoriju lažima

Марија Стевановић
Marija Stevanović

26. 04. 2024. u 11:28

RUSIJA danas ponovo vodi odlučujuću bitku protiv nacizma, uništavajući nove fašiste na ratištima, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, prenele su RIA novosti.

ДАНАС ПОНОВО ВОДИМО ОДЛУЧУЈУЋУ БИТКУ Медведев о руској борби - Одбијамо нападе оних који желе да замене историју лажима

FOTO: AP/Tanjug

- Danas ponovo vodimo odlučujuću bitku protiv nacizma, uništavajući nove fašiste na ratištima sa oružjem u ruci - rekao je Medvedev u obraćanju učesnicima akcije „Diktat pobede“.

On je dodao da Rusija beskompromisno odbija nasrtaje onih koji žele da zamene istoriju lažnjacima.

- Stalno i beskompromisno odbijamo napade onih koji žele da zamene istoriju lažima i zlim lažima, koji ocrnjuju prave heroje, ali do neba hvale zloglasne nitkove, dželate i ubice - rekao je Medvedev.

Akcija „Diktat pobede“ počinje 26. aprila. Održaće se u 89 regiona Rusije i 60 zemalja sveta. Kampanja „Diktat pobede“ održava se od 2019. godine u okviru partijskog projekta Jedinstvene Rusije „Istorijsko pamćenje“, koji je osmišljen da probudi interesovanje Rusa za događaje iz herojske prošlosti Rusije.

Ovogodišnji zadaci su posvećeni 80. godišnjici potpunog oslobođenja Lenjingrada, ulasku sovjetskih trupa na granice SSSR-a, jubilejima frontovskih pisaca, kao i drugim nezaboravnim datumima. Pitanja Pobedničkog diktata prevedena su na osam jezika. Zadaci su predstavljeni na engleskom, francuskom, španskom, poljskom, srpskom, mongolskom, kineskom i grčkom jeziku. Internet verzija je takođe prilagođena – dostupna je na engleskom i kineskom jeziku.

Kandidatima koji tačno odgovore na svih 25 pitanja u predviđenih 45 minuta, „Diktat pobede“ daje dodatne preferencije prilikom prijavljivanja na univerzitete. A savezni pobednici dobijaju pravo da učestvuju i prisustvuju Paradi pobede 9. maja na Crvenom trgu.

BONUS VIDEO:

IZRAELSKI NAPAD: Vojska gađala više lokacija u južnom Libanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)