DESETINE HILJADA UKRAJINACA OTIĆI ĆE U KLANICU: Žestoka reakcija Rusije na objavu Zelenskog

Novosti online

21. 04. 2024. u 08:09

PRUŽANjE nove vojne pomoći Ukrajini iz Sjedinjenih Američkih Država neće pomoći da se spreči neslavan kraj kijevskog režima, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА УКРАЈИНАЦА ОТИЋИ ЋЕ У КЛАНИЦУ: Жестока реакција Русије на објаву Зеленског

Foto Tanjug/AP

- Ovo se dešava kada šef države ne brine o svom narodu i prodaje svoju zemlju. Nema šta da se slavi - napisao je Poljanski na društvenoj mreži Iks, komentarišući objavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji se obradovao odluci Predstavničkog doma SAD, koji je na vanrednoj sednici u subotu usvojio predlog zakona o dodeli skoro 61 milijarde dolara Ukrajini.

Nazvavši Ukrajinu antiruskom „privatnom vojnom kompanijom“, diplomata je rekao da će ona „funkcionisati još malo, u njihovim džepovima završiće više novca, više oružja će biti ukradeno, a desetine hiljada Ukrajinaca će otići u klanicu“.

- Ali neslavni kraj kijevskog režima je neizbežan, bez obzira na ovaj novi paket (pomoći) i sve uzaludne napore njihovih pristalica u SAD i NATO-u - naglasio je on.

Predlozi zakona o pružanju vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, konfiskovanju zamrznute imovine Rusije za njihovu faktičku predaju Kijevu, kao i uvođenju dodatnih sankcija Kini odobreni su 20. aprila u Predstavničkom domu SAD.

Obim paketa je 95 milijardi dolara i uključuje, između ostalog, 60 milijardi dolara za Ukrajinu, 26 milijardi dolara za Izrael i humanitarnu pomoć civilima u zonama sukoba, uključujući i Pojas Gaze. Sada predloge zakona mora da odobri američki Senat, a njihovo razmatranje počeće 23. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)