ŠTA JE BAJDEN PORUČIO NETANJAHUH: Razgovor koji se nije dopao izraelskom premijeru

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 04. 2024. u 20:21

AMERIČKI predsednik Džo Bajden rekao je premijeru Benjaminu Netanjahuu u njihovom sinoćnom pozivu da Izrael mora „pažljivo i strateški da razmisli o riziku od eskalacije“, jer odmerava kako da odgovori na iranski napad dronovima i raketama, rekao je visoki zvaničnik Bajdenove administracije.

ШТА ЈЕ БАЈДЕН ПОРУЧИО НЕТАНЈАХУХ: Разговор који се није допао израелском премијеру

Foto: Tanjug/AP

Zvaničnik administracije pazi da ne kaže da se SAD protive izraelskom vojnom odgovoru na iranski napad. Međutim, on je na brifingu sa novinarima izjavio da se SAD neće pridružiti Izraelu u takvom udaru.

-Izrael nam je jasno stavio do znanja da ne traži značajnu eskalaciju sa Iranom. Oni traže da se zaštite i brane, kaže visoki zvaničnik administracije.

Kako Izrael reaguje na iranski udar je „proračun koji Izraelci moraju da naprave. Ovo je bio napad bez presedana iz Irana na Izrael. U isto vreme, mislimo da su u ukupnoj razmeni ovde Izraelci izašli kao pobednici“, kaže on.

-Posvećeni smo odbrani Izraela, [ali] ne bismo bili deo bilo kakvog odgovora, pojašnjava visoki zvaničnik administracije.

-Događaji u poslednjih 10 dana pokazali su da iako možda imamo neke nesuglasice, Sjedinjene Američke Države stoje uz Izrael i nema sumnje da ćemo stati u njihovu odbranu kada budu napadnuti, dodaje zvaničnik.

timesofisrael.com

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)