ZVANIČNICI SAD I NATO-A FINANSIRALI TERORIZAM: Istražni komitet Rusije pokrenuo postupak (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

09. 04. 2024. u 15:25

ISTRAŽNI komitet Rusije je na zahtev poslanika, posle terorističkog napada u moskovskom „Krokus siti holu“, pokrenuo krivični postupak zbog finansiranja terorizma protiv zvaničnika SAD i zemalja NATO-a, saopštio je taj komitet na svom kanalu na Telegramu.

ЗВАНИЧНИЦИ САД И НАТО-А ФИНАНСИРАЛИ ТЕРОРИЗАМ: Истражни комитет Русије покренуо поступак (ВИДЕО)

Foto: Printskrin X/Anita78

-U Glavnoj istražnoj upravi Istražnog komiteta Rusije sprovedena je provera, na osnovu obraćanja grupe poslanika Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i drugih lica o finansiranju terorističke aktivnosti u kojem su učestvovali visoki zvaničnici SAD i zemalja NATO-a, navedeno je u saopštenju.

NAPAD NA „KROKUS SITI HOL“

Prema poslednjim informacijama, u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule su 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave