ISTRAŽNI KOMITET: Svih 11 optuženih za napad na Krokus u pritvoru (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 04. 2024. u 15:40

U ISTRAZI o terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u blizini Moskve 22. marta identifikovano je 11 optuženih da su učestvovali u napadu i oni se svi nalaze u pritvoru, saopštio je danas ruski Istražni komitet.

ИСТРАЖНИ КОМИТЕТ: Свих 11 оптужених за напад на Крокус у притвору (ВИДЕО)

Foto Tanjug

Istražni komitet je naveo na Telegramu da je došao do značajnih podataka o okolnostima pripreme terorista za napad, što, kako ističe, može ukazivati na njihovu povezanost sa ukrajinskim specijalnim službama.

- Nastavlja se ispitivanje povređenih i svedoka napada, utvrđuju se identiteti poginulih u terorističkom napadu. Sprovode se istražne radnje u cilju identifikacije i hapšenja drugih učesnika u zločinu - izvršilaca, saučesnika i organizatora, ističe se u saopštenju, prenela je agencija Interfaks.

U terorističkom napadu na Krokus siti hol 22. marta, prema poslednjim podacima, poginule su 144 osobe, a povređena je 551 osoba.

Istražni komitet istražuje krivični slučaj terorističkog napada.

Prema navodima istražitelja, uhapšena su četiri izvršioca napada, kao i osobe koje su, prema navodima Istražnog komiteta, pomagale u pripremi napada: obezbedile počiniocima smeštaj, vozila i prenos novčanih sredstava.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)