NAČELNIK UKRAJINSKE VOJNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE PRETI: Napašćemo pruge u novim ruskim oblastima (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 03. 2024. u 21:19

NAČELNIK vojne obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov, koji je u Rusiji optužen za umešanost u terorističke napade, izjavio je da je obnavljanje železničkih veza između DNR, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Rostovom na Donu i Krimom ozbiljan problem za Kijev.

НАЧЕЛНИК УКРАЈИНСКЕ ВОЈНЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПРЕТИ: Напашћемо пруге у новим руским областима (ВИДЕО)

Foto printskrin MO Rusije

-Rusija zapravo više od godinu dana gradi prugu da bi se povezala sa našim južnim privremeno okupiranim teritorijama. Ovaj proces je skoro završen i to bi za nas moglo da predstavlja ozbiljan problem, rekao je Budanov za ukrajinske medije.

On je, pri tome, dodao da nameravaju da se „izbore sa tim problemom“, jer već imaju odgovarajuće iskustvo i mnogo je „lakše nego pitanje Krimskog mosta“.

Portparol Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Andrej Jusov izjavio je 21. marta da je pruga koja se gradi do Krima, a koja prolazi kroz teritoriju DNR, Zaporoške i Hersonske oblasti, „značajan cilj“ za Kijev.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da je dobio izveštaj o obnovi pruge od Rostova na Donu do Donjecka, Marijupolja i Berdjanska i obećao da će se ovaj posao nastaviti kako bi vozovi išli direktno za Sevastopolj.

Foto printskrin tviter@muntagab/mo rusije

Na Krimskom mostu je 8. oktobra 2022. eksplodirao kamion usled čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na teretnom vozu, a delimično se urušio deo mosta. Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je da iza terorističkog napada stoje ukrajinske vlasti, a Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) odbila je da komentariše informacije o svojoj umešanosti.

Krimski most još jednom je napadnut u noći 17. jula 2023. sa dva bespilotna čamca. U eksploziji je oštećen drumski deo mosta, povređena je jedna devojčica, dok su njeni roditelji poginuli.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)