KO JE ČEKAO TERORISTE U UKRAJINI? Putin - Kijev pokušava da izvuče dodatni novac koji će vlasti strpati u džep (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 03. 2024. u 20:20

TERORISTIČKI napad u Moskvi mogu iskoristiti u Ukrajini da pokažu da „nije sve izgubljeno“ za kijevski režim i da podstaknu mobilizaciju u zemlji, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

КО ЈЕ ЧЕКАО ТЕРОРИСТЕ У УКРАЈИНИ? Путин - Кијев покушава да извуче додатни новац који ће власти стрпати у џеп (ВИДЕО)

Foto: AP

-Cilj je da se poseje panika u našem društvu i da se istovremeno pokaže njihovom stanovništvu da još nije sve izgubljeno za kijevski režim. Treba samo izvršavati naređenja svojih zapadnih pokrovitelja, ratovati do poslednjeg Ukrajinca, izvršavati komande iz Vašingtona, usvojiti novi zakon o mobilizaciji, stvoriti nešto poput nove verzije Hitlerjugenda. Inače, još dvadesetih godina prošlog veka ukrajinski nacionalisti su imali takvo udruženje – "Savez ukrajinske nacionalističke omladine" koji je kasnije postao deo "Organizacije ukrajinskih nacionalista" (organizacija zabranjena u Rusiji), rekao je ruski lider.

Kako je istakao, na kraju će kijevske vlasti „za to izvući dodatno oružje i novac, čiji će znatan deo ukrasti i strpati u svoj džep“.

Putin je istakao da još ostaje da se odgovori na pitanje zašto su teroristi, koji su izveli napad u dvorani „Krokus“, pokušali da odu baš u Ukrajinu i ko ih je tamo čekao.

-Jasno je da oni koji podržavaju kijevski režim ne žele da budu saučesnici u teroru i sponzori terorizma, ali pitanja je, zaista, mnogo, rekao je ruski lider.

On je naglasio da su napadi na ruske regione povezani sa tim što Kijev nema uspeha u stabilizaciji fronta.

-Ruske Oružane snage drže inicijativu duž cele kontakt linije, a sve mere koje protivnik preduzima da stabilizuje front nemaju uspeha. Otuda i pokušaju da uđu i da se utvrde na našim pograničnim teritorijama, granatiranja stambenih kvartova, objekata civilne, energetske infrastrukture, pokušaji raketnih napada na Krimski most i samo poluostrvo, rekao je ruski lider.

Kako je istakao, u tu logiku se uklapaju i krvave akcije zastrašivanja poput terorističkog napada u Moskvi.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!