PRIČE O PRINCEZI NEMAJU KRAJA: "Na tapeti" klinika u kojoj se lečila Kejt Midlton

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 03. 2024. u 09:51

KANCELARIJA britanskog poverenika za informacije (ICO) ispituje tvrdnje da je osoblje privatne londonske klinike, čije usluge često koriste članovi kraljevske porodice, a na kojoj je ona imala operaciju u januaru, prekršilo pravo na privatnost medicinske dokumentacije princeze od Velsa Kejt.

ПРИЧЕ О ПРИНЦЕЗИ НЕМАЈУ КРАЈА: На тапети клиника у којој се лечила Кејт Мидлтон

Foto: Tanjug/AP

Dejli miror tvrdi da je osoblje na londonskoj klinici "pokušalo da pristupi njenim privatnim medicinskim izveštajima", a ICO je potvrdio da je primio "izveštaj o kršenju" i da ispituje te tvrdnje, objavio je Bi-Bi-Si.

Prema Miroru, najmanje jedan član osoblja klinike uhvaćen je u pokušaju pristupanja Kejtinom zdravstvenom kartonu. List navodi da je pokrenuta interna istraga u privatnoj londonskoj bolnici na kojoj su se poslednjih meseci lečili i princeza od Velsa i britanski kralj Čarls Treći.

Ketrin je u januaru bila podvrgnuta operaciji abdomena i povukla se sa javnih dužnosti dok se oporavlja.

ICO nadgleda sprovođenje propisa o zaštiti podataka i slobodi informacija širom Velike Britanije.

Portparol Kensingtonske palate je odbio da potvrdi ili demantuje te informacije, navodeći da je to pitanje londonske klinike. Princeza Ketrin se izvinila javnosti nakon što se pojavila njena fotografija sa njeno troje dece na Dan majki, a koja je bila obrađena u fotošopu.

Foto KengsintonPalas

Princeza Kejt je provela gotovo dve sedmice u londonskoj klinici, a Kensingtonska palata je ranije saopštila da će se oporavljati do Uskrsa.

San je u ponedeljak objavio fotografiju princa Vilijama i princeze Ketrin kako kupuju u Vindzoru, što je njihov prvi javni izlazak od Božića.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: PRVI SVETSKI TEMATSKI PARK U TOKIJU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARIJA I RELJA ODMERILI SNAGE: Publika birala pobednika - evo ko je dobio veći aplauz