"ON IMA DOSTA DETALJNE PLANOVE": Tramp otrkio Orbanu šta će se desiti ukoliko Ukrajina pobedi na izborima

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

10. 03. 2024. u 21:48

DONALD Tramp je obećao da neće dati novac Ukrajini ako postane predsednik, a bez SAD Evropa neće moći da finansira sukob i on će biti okončan, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

ОН ИМА ДОСТА ДЕТАЉНЕ ПЛАНОВЕ: Трамп отркио Орбану шта ће се десити уколико Украјина победи на изборима

Foto: Tanjug/AP

- Očigledno je da sama Ukrajina ne stoji na svojim nogama. Ako Amerikanci budu davali oružje i novac, a zatim ni Evropljani, rat će se završiti. Ako Amerikanci ne daju novac, onda Evropljani neće moći da finansiraju ovaj rat, onda će se on završiti. Tramp sada nije predsednik, ali njegova stranka sprečava demokrate da pošalju novac u rat. Tramp je rekao da, ako se vrati (na čelo države) neće to raditi, ni peni neće dati. I onda će se ovaj rat završiti - rekao je Orban u intervjuu televiziji M1.

Kako je istakao, Tramp ima plan da okonča sukob u Ukrajini.

- On ima dosta detaljne planove da okonča ovaj rat, ali ja nisam ovlašćen da govorim o suštini tih planova - rekao je šef mađarske vlade, koji se sa Trampom sastao 8. marta na njegovom imanju na Floridi.

Tramp je u petak uveče ugostio Orbana na njegovom imanju Mar-a-Lago. Pregovori su trajali oko sat vremena, nakon čega je usledila večera i koncert. Pres-služba bivšeg predsednika je navela da su Tramp i Orban „razgovarali o širokom spektru pitanja koja se tiču Mađarske i Sjedinjenih Država, uključujući značaj jakih i bezbednih granica za svaku naciju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM  Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024