ORBAN RAZGOVARAO SA TRAMPOM: O svemu se oglasio na društvenim mrežama - "On je takva osoba"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

09. 03. 2024. u 09:11

PREMIJER Mađarske Viktor Orban i bivši američki predsednik i najverovatnije kandidat republikanaca na ovogodišnjim predsedničkim izborima Donald Tramp sastali su na Floridi, na Trampovom imanju Mar-a-Lago, što je bio treći susret dvojice političara.

ОРБАН РАЗГОВАРАО СА ТРАМПОМ: О свему се огласио на друштвеним мрежама - Он је таква особа

Foto: Tanjug/AP

Mađarska delegacija predvođena Viktorom Orbanom stigla je u Trampovu rezidenciju u petak pet sati popodne po lokalnom vremenu, a potom su održani jednočasovni razgovori sa Donaldom Trampom i njegovim saradnicima, prenosi mađarska agencija MTI.

Orban je posle sastanka na mreži X napisao da su "potrebni lideri u svetu koji se poštuju i koji mogu da stvore mir".

- On je takva osoba! Vratite se i donesite nam mir gospodine predsedniče! -naveo je Orban, dodajući da je bilo zadovoljstvo posetiti Trampa.

Iz štaba Trampove kampanje kasno u petak je saopšteno da su Tramp i Orban razgovarali o "širokom spektru pitanja koja utiču na Mađarsku i Sjedinjene Države, uključujući značaj jakih i sigurnih granica za zaštitu suvereniteta svake nacije", navodi AP.

Nakon razgovora usledila je zajednička večera i koncert, prenosi mađarski Indeks.

Orban je prošlog meseca izjavio da se nada da će se Tramp vratiti u Belu kuću i da će doprineti postizanju primirja u Ukrajini. Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je, uoči jučerašnjeg sastanka Orbana i Trampa, da će, ako kandidat Republikanske stranke pobedi na američkim predsedničkim izborima, SAD ponovo predvoditi snažan predsednik.

Podsećamo, Orban je prošlog meseca podržao Trampovo nastojanje da se vrati u Belu kuću nakon predsedničkih izbora ove godine, a 23. februara je izjavio da se nada da će se Tramp vratiti u Belu kuću i da će doprineti da se postigne primirje u Ukrajini, preneo je ranije Rojters.

Agencija podseća da je Orban odbio da pošalje oružje Ukrajini i da je kritikovao Zapad zbog uvođenja sankcija Rusiji. Orban je više puta pozivao na prekid vatre i okončanje rata u Ukrajini.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: GLASANjE U RUSIJI- IRVASI STIGLI PRVI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!