TRI BOMBAŠKA NAPADA: U Grčkoj privedeno šest osoba zbog povezanosti sa terorističkom grupom

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 02. 2024. u 22:13

ANTITERORISTIČKE jedinice u Grčkoj danas su uhapsile šest osoba nakon policijske operacije u Atini u vezi sa terorističkom grupom koja je preuzela odgovornost za tri bombaška napada i pretila sudijama, prenosi grčki javni servis ERT.

ТРИ БОМБАШКА НАПАДА: У Грчкој приведено шест особа због повезаности са терористичком групом

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas

Pored šestorice uhapšenih, među kojima su dva aktivna vojnika, u bombaške napade koji su predmet istrage, navodno su umešane još četiri osobe koje se nalaze u zatvorima zbog drugih krivičnih dela.

Svih 10 osumnjičenih suočavaju se sa optužbama, uključujući članstvo u terorističkoj organizaciji, pokušaj ubistva i kršenje zakona o oružju i eksplozivima.

U velikoj akciji policija je pretresla deset kuća i zaplenila oružje, eksploziv, metke, kao i mobilne telefone i kompjutere.

Policijsko odeljenje za borbu protiv terorizma izvršilo je danas racije u različitim delovima Atine u vezi sa napadima koje su izveli ekstremisti krajnje levice, uključujući paket bombe koji je ranije ovog meseca poslat tužiocu Apelacionog suda u Solunu.

Nepoznata anarhistička grupa pod nazivom "Armed Response" preuzela je ranije odgovornost putem internet objave i dodala da će pojačati napade na pravosuđe u znak solidarnosti sa zatvorenim kolegama militantima.

Grupa "Simpraki Ekdikisis" (Zavera osvete) preuzela je odgovornost za tri terorističke akcije, uključujući bombaški napad na automobil zatvorskog službenika u Hajdariju u julu 2023, bombaški napad na građevinsku kompaniju u Kifisiji u novembru 2023. i eksploziju bombe u zgradi Narodne banke u Petraloni 25. januara ove godine.

Grčka antiteroristička policija izvršila je danas racije i hapšenja u vezi sa napadima koje su preuzeli ekstremisti krajnje levice, uključujući paket bombe koji je poštom poslat višem sudiji, rekli su zvaničnici.

Tanjug

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima