ZAHAROVA OŠTRO KRITIKOVALA BERBOKOVU: "Tako neobrazovana i nekompetentna i nije jedina"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

24. 02. 2024. u 19:05

NEDAVNA izjava nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok na temu antiruskih sankcija podstakla je portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mariju Zaharovu da ponovo iznese kritike na njen račun.

ЗАХАРОВА ОШТРО КРИТИКОВАЛА БЕРБОКОВУ: Тако необразована и некомпетентна и није једина

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Berbokova je rekla da kada su zemlje Zapada počele da uvode sankcije Rusiji niko nije računao da će to zaustaviti tzv. invaziju. "Sankcije su prosto važne", rekla je ona.

- Niko od njih nije mislio da će zaokret od 360 stepeni dovesti do promene kursa, to je prosto važno. Kako neverovatno neobrazovana predstavnica Nemačke, tako uskogrudih pogleda. I nije jedina, u vladama EU ima ih na stotine takvih - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je aludirala na jednu raniju izjavu Berbokove kada je rekla da veruje u to da Moskva može da se zaokrene za „360 stepeni“ i da usreći ceo svet.

Zaharova je ukazala i na ono što se dogodilo na ministarskom sastanku G20 u Brazilu, kada je nemačka ministarka vikala u mikrofon pokušavajući da se obrati šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu koji u tom momentu uopšte nije bio u sali već na bilateralnim sastancima.

- Na njegovom mestu je sedeo njegov zamenik koji je na sve načine nastojao da Analeni objasni da on nije Lavrov, ali bezuspešno. Ili je ona bila svesna da to što ne zna kome se obraća ništa neće promeniti, to je prosto važno - ironično je zaključila Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu