"EVROMAJDAN" UKRAJINU DOVEO DO IVICE PROVALIJE: Neonacisti situaciju saterali u ćorsokak

Novosti online

21. 02. 2024. u 15:34

DOGAĐAJI oko „Evromajdana“ u Ukrajini nisu zemlju približili demokratiji i progresu, jer su država i njeni građani dovedeni do ivice propasti, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЕВРОМАЈДАН УКРАЈИНУ ДОВЕО ДО ИВИЦЕ ПРОВАЛИЈЕ: Неонацисти ситуацију сатерали у ћорсокак

Foto: Profimedia

Ona je navela da su u realnosti to bili dobro izrežirani i plaćeni spolja masovni neredi u cilju svrgavanja zakonske vlasti.

- "Evromajdan" je doveo do dubokog raskola u društvu, represija i borbe protiv neistomišljenika, pomame nacionalizma i neonacizma, pravnog haosa i nihilizma, borbe protiv ruskog jezika i istorije i potpune degradacije socijalno-ekonomske situacije u zemlji - rekla je Zaharova.

Istakla je da su neonacisti i te političke snage koje su ih podržavale izvršile državni puč i situaciju saterale u ćorsokak, ostavljajući zemlju i njene građane na ivicu provalije.

Po njenim rečima, ukrajinski neonacisti ne prekidaju da iz zapadnog oružja granatiraju civile u ruskim regionima.

Zaharova je navela da je prošle nedelje ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, tradicionalno obilazeći evropske prestonice sa ispruženom rukom, potpisao „sporazume o saradnji u sferi bezbednosti“ sa Nemačkom i Francuskom, slične onim sporazumima koji su potpisani u januaru između Kijeva i Londona.

Istakla je da je cena zapadnih „garancija“ prema Ukrajini dobro poznata.

U februaru 2014. godine su Berlin, Pariz i Varšava „garantovali“ da će Viktor Janukovič i njegovi opozicionari realizovati sporazum, ali oni ništa nisu uradili kako bi se on realizovao.

Zaharova je podsetila da su u februaru 2015. godine Nemačka i Francuska preuzeli ulogu „garanta“ minskog „kompleksa mera“, sahranile su ih sa Kijevom i tako prevarile svetsku javnost.

Zaključila je da Zapad kijevskom režimu „nudi šargarepu“, a cilj im je da pretvore Ukrajinu u koloniju bez prava i koriste je kao instrument protiv Rusije i dodala da njihove „garancije“ ništa ne vrede.

Pre deset godina, u februaru 2014. godine, u Ukrajini se završio „Evromajdan“ i ovih dana se obeležava godišnjica protivustavnog oružanog državnog udara u Kijevu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!