JORDANSKI KRALJ STIGAO U BELU KUĆU: Glavna tema razgovora sa Bajdenom okončanje krvavog rata

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 02. 2024. u 22:46

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden sastao se večeras u Beloj kući sa jordanskim kraljem Abdulahom Drugim, a očekuje se da će glavna tema razgovora biti okončanje rata u Pojasu Gaze.

ЈОРДАНСКИ КРАЉ СТИГАО У БЕЛУ КУЋУ: Главна тема разговора са Бајденом окончање крвавог рата

Foto: Profimedia

Očekuje se da Bajden i jordanski kralj daju izjave nakon susreta, objavio je Rojters.

Bajden je zatražio od Izraela da ne preduzima kopnenu ofanzivu u Rafi na jugu Pojasa Gaze bez plana za zaštitu palestinskih civila koji su se tu sklonili od borbi u drugim delovima enklave.

Bajden je tokom telefonskog razgovora u nedelju sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom rekao da vojna operacija u Rafi ne bi trebalo da se odvija bez plana za osiguranje bezbednosti i pomoći za više od milion Palestinaca koji su se tamo sklonili, saopštila je Bela kuća.

Visoki zvaničnik američke administracije rekao je novinarima u nedelju da će glavna tema Bajdenovog susreta sa jordanskim kraljem biti okončanje rata u Pojasu Gaze.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!