"RAT SA RUSIJOM MOGAO BI DA TRAJE DECENIJAMA": Stoltenberg pozvao NATO članice da se spreme za sukob sa Moskvom

Tanjug

10. 02. 2024. u 17:20

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je članice Alijanse da se spremaju konfrontaciju sa Rusijom koja bi mogla da traje decenijama i da jačaju vojni potencijal, piše list „Velt“.

РАТ СА РУСИЈОМ МОГАО БИ ДА ТРАЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Столтенберг позвао НАТО чланице да се спреме за сукоб са Москвом

Foto: Yves Herman, Pool via AP

- NATO ne teži ratu sa Rusijom. Međutim, treba da se naoružavamo za moguću konfrontaciju koja bi mogla da traje decenijama - rekao je Stoltenberg.

On je pozvao da se povećaju i ubrzaju porudžbine za evropske odbrambene kompanije. Po mišljenju Stoltenberga, u uslovima tržišne ekonomije proizvođačima oružja su potrebni potpisani ugovori kako bi mogli da povećaju proizvodnju.

- Neophodno je da brže obnavljamo i širimo našu industrijsku bazu kako bismo mogli da povećamo isporuke u Ukrajinu i da popuno naše zalihe, naglasio je generalni sekretar Alijanse.

Kako je zaključio, najbolja zaštita u ovom momentu je podrška Ukrajine i ulaganje u vojni potencijal NATO.

Moskva je više puta upozoravala da je NATO usmeren na konfrontaciju. Rusija je poručila da ostaje otvorena za dijalog sa Alijansom, ali na ravnopravnoj osnovi, te da Zapad treba da odustane od politike militarizacije Evrope.

(Sputnik)

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!