KAZNA SE SAMO POVEĆAVA: Bivši premijer Pakistana Imran Kan osuđen na još 14 godina zatvora

Tanjug

31. 01. 2024. u 09:51

BIVŠI pakistanski premijer Imran Kan i njegova supruga Bušra Bibi osuđeni su na 14 godina zatvora u predmetu u vezi sa nedozvoljenom prodajom državnih poklona, prenosi Rojters, pozivajući se na list "Don" (Dawn).

КАЗНА СЕ САМО ПОВЕЋАВА: Бивши премијер Пакистана Имран Кан осуђен на још 14 година затвора

Foto: Tanjug

Sud za borbu protiv korupcije u Islamabadu doneo je odluku dan nakon što je Kana i jednog od njegovih stranačkih zamenika Šaha Mahmuda Kurešija, drugi pakistanski sud osudio na po 10 godina zatvora zbog odavanja državnih tajni.

Rojters ukazuje da se to događa svega nedelju dana pre održavanja parlamentarnih izbora u Pakistanu koji su zakazani za 8. februar. Kan je prethodno, u avgustu prošle godine, osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog prodaje državnih poklona koje je primio tokom svog premijerskog mandata od 2018. do 2022. godine, čija je vrednost veća od 140 miliona rupija (501.000 dolara), što je on negirao.

Kazna je kasnije ukinuta, ali je Kan ostao iza rešetaka zbog drugih optužbi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!