AMERIČKI MEDIJI: Plaćenici iz SAD otkrili ─ borbeni duh Ukrajinaca na niskom nivou (VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2024. u 17:12

AMERIČKI plaćenici, koji se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine, otkrili su da je u vojsci veoma teška situacija, pre svega zbog nedostatka oružja i borbenog duha ukrajinskih vojnika koji je na niskom nivou, piše list „Hil“.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Плаћеници из САД открили ─ борбени дух Украјинаца на ниском нивоу (ВИДЕО)

Foto: EPA

-Veteran američke vojske Đino, koji se nalazi u Glavnoj obaveštajnoj upravi (GUR) Ukrajine, istakao je da im nedostaje oružje i oprema, kao i da je veoma nizak nivo borbenog duha kod Ukrajinaca na frontu, navodi se u članku.

List dodaje i da je američki plaćenik zajedno sa još dvojicom došao u Vašington na sastanke na kojima su pričali o događajima u Ukrajini. Oni se nadaju da će moći da doprinesu da Amerika usvoji novi paket pomoći Ukrajini. Smatraju da je izdvajanje nove pomoći pitanje života i smrti i tvrde da američka podrška Kijevu može da promeni situaciju na bojnom polju.

Još jedan američki plaćenik, koji se predstavlja kao R, ispričao je da nema dovoljno vremena za pripremu vojne operacije i dodao da ukrajinska vojska veoma zavisi od neprofitnih organizacija koje isporučuju pancire, kacige, čizme, pa čak i hranu.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave