SNAŽNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA RUSIJOM: Vatra guta najveći terminal prirodnog gasa, jezivi prizori požara (VIDEO)

Novosti online

21. 01. 2024. u 10:11

NA terminalu ruskog nezavisnog proizvođača prirodnog gasa Novatek u luci Ust-Luga u Lenjingradskoj oblasti izbio je požar, saopštio je danas guverner regiona.

СНАЖНА ЕКСПЛОЗИЈА ОДЈЕКНУЛА РУСИЈОМ: Ватра гута највећи терминал природног гаса, језиви призори пожара (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Nema prijavljenih žrtava požara na Novatekovom terminalu u luci Ust-Luga. Osoblje je evakuisano. Režim visoke pripravnosti uveden je u okrugu Kingisep - izjavio je guverner Aleksander Drozdenko.

Guverner je dodao da su predstavnici ruskog ministarstva za hitne situacije i lokalne vatrogasne jedinice na mestu događaja kako bi ugasili požar, prenosi ruska državna novinska agencija Tass. Ranije je saopšteno kako je do pet tankera pod nacionalnim zastavama Paname, Gabona, Liberije i Grčke bilo usidreno u blizini luke Ust-Luga.

Drozdenko nije rekao šta je izazvalo požar na terminalu u luci u ruskom delu Finskog zaliva, oko 170 km zapadno od Sankt-Petersburga i 35 km od estonske granice.

Kompleks je pušten u rad 2013.

Ruska novinska kuća Shot saopštila je na Telegramu da su stanovnici čuli dron i nakon toga nekoliko eksplozija. Sanktpeterburška novinska kuća Fontanka objavila je da su najmanje dva drona uočena kako lete prema Sant Petersburgu pre izveštaja o požaru na terminalu.

Prema službenoj veb stranici Novateka, kompleks Ust-Luga je kompleks za frakcionisanje i pretovar plinskog kondenzata koji se nalazi u luci Ust-Luga na Baltičkom moru. Kompleks Ust-Luga prerađuje stabilni plinski kondenzat u laku i tešku naftu, mlazno gorivo, i plinsko ulje i omogućuje isporuku naftnih proizvoda s dodatom vrednošću na međunarodna tržišta.

Kompleks Ust-Luga takođe omogućuje pretova stabilnog plinskog kondenzata na izvozna tržišta. Kompleks je pušten u rad 2013. Kapacitet mu je bio 6 miliona tona, a nakon pokretanja novog pogona povećan je na 7 miliona tona godišnje.

Pre dva dana pogođeno skladište nafte u Rusiji

Rusija i Ukrajina međusobno gađaju energetsku infrastrukturu u udarima koji su osmišljeni kako bi prekinuli pomoćne linije i logistiku, a jedna strana nastoji da demoralizuje drugu u gotovo dvogodišnjem ratu koji ne pokazuje znakove kraja.U petak je u napadu dronom pogođeno skladište nafte u zapadnoj ruskoj regiji Brjansk, koja graniči s Ukrajinom, za što je Moskva okrivila Kijev. To se dogodilo dan nakon napada na ruski naftni terminal u Baltičkom moru, za koji su ruski zvaničnici rekli da je bio neuspešan.

(Indeks)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!