VELIKI RUSKI NOĆNI NAPAD NA ODESU: Eksplozije i požari širom grada, goreli stanovi i automobili (FOTO/VIDEO)

Novosti online

17. 01. 2024. u 07:01

TOKOM prethodne noći, ruske snage izvršile su napad dronovima na Odesu u Ukrajini, i tom prilikom su povređene tri osobe, uključujući majku i dete.

ВЕЛИКИ РУСКИ НОЋНИ НАПАД НА ОДЕСУ: Експлозије и пожари широм града, горели станови и аутомобили (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/R A W S A L E R T S

- Skoro tri sata jedinice protivvazdušne odbrane (PVO) Ukrajine bile su na licu mesta. Jedan dron je uništen u oblastima Nikolajev i Kirovograd. Međutim, neprijatelj je koncentrisao glavne napore na napade na Odesu. Dronovi kamikaze su ušli na teritoriju na kritično niskoj visini od Crnog mora - saopštile su Južne odbrambene snage Ukrajine.

U saopštenju se takođe navodi da je u oblasti Odese 11 dronova oboreno na prilazu obali, kao i da je većina letelica pala u Crno more, ali su ostaci nekoliko oborenih dronova i udarni talas oštetili stambene zgrade, prodavnice i privatne automobile, prenosi ukrajinski Unian.

Požari su izbili širom tog grada, i goreli su stanovi i automobili civila, dok je iz jedne zgrade evakuisano ukupno 130 ljudi. Ukrajinsko vazduhoplovstvo je, takođe, otkrilo ruske bespilotne letelice u Dnjepropetrovskoj, Hersonskoj i Sumskoj oblasti.

U utorak, dve ruske rakete pogodile su stambenu oblast u centru ukrajinskog grada Harkova, ranivši 17 ljudi, od kojih dvoje teško, i teško oštetivši kuće, saopštili su lokalni zvaničnici.

Gradonačelnik Harkova je opisao dve "snažne eksplozije" i rekao da je oštećeno najmanje 10 stanova, dok su spasilačke ekipe tražile druge povređene osobe među ruševinama, piše Rojters.

Ukrajinska služba za hitne slučajeve saopštila je povodom napada na platformi Telegram da je jedna ruska raketa pogodila trospratnu zgradu u kojoj se ranije nalazio medicinski centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave