NAPAD UKRAJINACA NA VORONJEŽ: Čulo se više eksplozija, proglašeno vanredno stanje (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2024. u 08:10

U NAPADU ukrajinskih dronova na Voronjež povređena je maloletna devojčica, kojoj je lekarska pomoć ukazana na licu mesta, napisao je guverner Aleksandar Gusev na svom Telegram kanalu. Više od 30 stanova u zgradama Voronježa oštećeno je u noćnom napadu dronova ukrajinskih oružanih snaga.

НАПАД УКРАЈИНАЦА НА ВОРОЊЕЖ: Чуло се више експлозија, проглашено ванредно стање (ВИДЕО)

Foto: Tviter

On je rekao da je više od 30 stanova u zgradama Voronježa oštećeno u noćnom napadu dronova ukrajinskih oružanih snaga.

- Prema preliminarnim podacima, oštećeno je 35 stanova u tri desetospratnice u ulici Tepličnaja - navodi se u objavi.

- Prema rečima naših kolega iz Ministarstva za vanredne situacije, detetu je bila potrebna lekarska pomoć nakon što su u stan pali fragmenti oborenog drona. Devojčica, rođena 2013. godine, zadobila je posekotine ruku, nogu i vrata - naveo je on.

Gusev je napomenuo da će lekari kasnije ponovo posetiti ovu porodicu kako bi se uverili da nema drugih posledica. On je dodao da nadležni nastavljaju uviđaj od vrata do vrata radi procene materijalne štete. Nakon napada dronom, u toj oblasti je proglašeno vanredno stanje.

U blizini grada postoji važna vazdušna baza

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tri ukrajinska drona iznad jugozapadnog regiona Voronježa, koji se graniči sa Ukrajinom, saopštilo je ranije na Telegramu rusko Ministarstvo odbrane.

Meštani su prijavili da su čuli niz glasnih zvukova i videli bljeskove na nebu iznad centra grada i u dva gradska okruga. Bi-Bi-Si je na ruskom preneo da je odjeknulo „oko 10 eksplozija”. Oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu stanovnici Voronježa prijavili su nove eksplozije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama