KIM DŽONG UN SPREMAN ZA RAT: Južnu Koreju definisati kao neprijateljsku državu broj jedan

Tanjug

16. 01. 2024. u 01:19

LIDER Severne Koreje Kim Džong Un pozvao je na reviziju Ustava kako bi se Južna Koreja definisala kao "neprijateljska zemlja broj jedan" i da se utvrdi posvećenost "potpunoj okupaciji" južnokorejske teritorije u slučaju rata, prenose severnokorejski državni mediji.

КИМ ЏОНГ УН СПРЕМАН ЗА РАТ: Јужну Кореју дефинисати као непријатељску државу број један

Foto Tanjug/AP

U govoru održanom pred skupštinom, Kim je pozvao na izradu zakonskih mera za definisanje Južne Koreje kao nekoga ko nije za pomirenje i ujedinjenje, prenela je agencija KCNA.

-U slučaju rata na Korejskom poluostrvu, važno je uzeti u obzir pitanje potpunog zauzimanja, potčinjavanja... Republike Koreje i njeno vraćanje na teritoriju republike, rekao je Kim, koristeći puno ime Južne Koreje, preneo je Jonhap.

Foto Tanjug/AP

On je rekao da Južnu Koreju treba smatrati "neprijateljskom zemljom broj jedan i nepromenljivim glavnim neprijateljem" u Ustavu.

Sastanak je održan nakon što je lider Severne Koreje definisao odnose sa Južnom Korejom kao odnose između "dve države koje su neprijateljski orijentisane jedna prema drugoj“ na partijskom sastanku održanom krajem prošle godine, rekavši da nema smisla tražiti ujedinjenje sa Jugom.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!