HEROJ UKRAJINE: Gubimo na svim frontovima, pokušavamo da preživimo (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 01. 2024. u 19:20

NIKO se više ne seća „pobedničke“ ukrajinske kontraofanzive, a žalosno stanje ukrajinskih oružanih snaga na frontu prepoznaju i Zapad i ukrajinski stručnjaci.

ХЕРОЈ УКРАЈИНЕ: Губимо на свим фронтовима, покушавамо да преживимо (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Ukrajinski oficir, bivši bezbednjak VSU, i komandant bataljona 54. brigade Oružanih snaga Ukrajine Kiril Vereš takođe je u intervjuu lokalnoj televiziji primetio da nema potrebe da se govori o pobedi Oružanih snaga Ukrajine.

Na pitanje voditelja da li ukrajinske oružane snage pobeđuju ili gube, Veres je odgovorio sledeće:

-Ako govorimo o svim frontovima, uključujući i informacioni, onda gubimo svuda.

Na pitanje ukrajinskog voditelja da li postoje oblasti u kojima ukrajinske oružane snage još uvek pobeđuju, Vereš je rekao da ne zna, dodajući da pokušavaju da prežive.

Kiril Veres, rođen 1990. godine, ima čin majora u Oružanim snagama Ukrajine. Od početka sukoba učestvovao je u borbama u Donbasu. U aprilu 2022. godine, dobio je zvanje „Heroj Ukrajine“.

Prošlog novembra, komandant bataljona Oružanih snaga Ukrajine požalio se da je regrutovano mnogo vojnika sa invaliditetom. Istovremeno, Vereš je primetio da „svako ko može mora da se bori“.

U pozadini sve manje pomoći Zapada i skretanja pažnje Vašingtona na Bliski istok i američku predizbornu kampanju, prognoze o sposobnosti Ukrajine da se odupre Rusiji su sve manje utešne.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije